dimarts, 20 de gener del 2015

NEW THEORY OF VOLCANOES II



             El volcà Kilauea a Hawái


            Segons aquest estudi els "Hotspot" no existeixen


 
Els diferents Hotspot al món
         






En els llibres de text sempre hi ha escrit que els volcans de tipus Hawaia que el magma brolla amb dolls estrets del més profund de la Terra. Ara un estudi d`investigadors de la universitat de Cailtech i de la universitat de Miami diuen que això es erroni.

Noves dades sismològiques afirman que aquests dolls estrets no existeixen segons els  professors
D. Anderson i Elionor i Jhon R. McMillan de la universitat de Caltech , segons ells la fisíca básica no admet la presència d`aquests raigs anomenades de plomes de mantell

Segons Anderson el calor del nucli intern de la Terra genera d`alguna manera els dolls estrets
de magma calent que brollen a través de la capa i superficie . Els raig actúen com tubs que tranfereixen calor del nucli i que no es veu molt clar com es forma.
 S`origina des de 3000 Km del mig de l`interior de la Terra, i 300 Km d`ample i quan arriben a la superficie produeixen punts calents.

Per buscar aquests plomells els investigadors han analitzat l`activitat sísmica i les seves ones a través de centenars d`estacions sismiques a Hawái, Yellowstone o Islàndia poden deduir si ha plomes de mantell estretes o el magma s`origina de manera diferent.
Els investigadors no han trobat aquests plomes estretes del mantell , en lloc d`això les dades revelen que hi ha superplomes que  hi ha troços de mantell gran i de 1000 Km d`ample , es pot dir que aquesta teoría cal confirmar-la.




http://www.sciencedaily.com/releases/2014/09/140908152924.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Hotspot_(Geology)







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada