divendres, 30 de gener de 2015

WORST SINKING IN THE HISTORY (II WW)

 
 

Esquema del Vaixell Wilheim- Gustloff


    El vaixell-hospital soviètic "Armenia" esfonsat pels avions alemanys , la major tragedia naval    sovièticaEl 30 de gener  de 1945 va ser esfonsat el vaixell alemany el Wilheim Gustloff per part del submari S´13 de l`Unió Soviètica  que va causar la mort de 9400 morts (Apro), va tardar 40 minuts en
esfonsar-se, morint entre ells 5000 nens morts
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 l`avamç L`avanç de les tropes soviètiques cap a Prussia oriental va fer que que Alemanya inicies l`operació Hannibal per portar refugiats a la part occidental d`Alemanya . El vaixell Wilheim Gustloff va ser habilitat com vaixell-hospital.

En total el vaixell podía allotjat 1850 persones , al principi havia 6000 persones , però en l`últim moment es van afegir 4000 civíls mes en total unes 10600 persones (Apr)
Havia 193 tripulants , i 918 militars entre oficials , estudiants de l`escola de submarins de Gothehafen (Gydnia) 373 auxilars femenines i 162  soldats ferits i la resta civíls

En els primers moments no va haver-.hi cap incidèncai fins que el capita Friederich Petersen va rebre un avis que havia convoys alemanys anti-mines i que per por a xocar amb ells , va encendre les llum vermells i verda. La investigación feta després pels alemanys va discernir que no havia cap convoy ni cap missatge, però aquestes llums van posar en alerta al capità del submari S-13 on el seu capita Alexander Marinesko va ordensr esfonsar el vaixell a les 21.00 hores.

Només unes 1000 passatges van ser rescatats pels vaixells alemanys . Els motius de tanta mortandat van ser:

1)  La majoria dels passatges estaven en els compartiments inferiors per no tenir fred
2)  Els implemets del bots salva-vides s´havien congelat i no eren fácil agafar-los
3)  L `explosió del primer torped va obligar al capita a tancar les comportes estanques a la part de proa , condenant d´aquesta manera a milers de persones.


Avui en dia encara polémica per l´esfonsament ja que havia civils  entre ells  milers de nens que tenien que ser evecuats cap a Kiel  , al mateix temps havia soldats ferits que tornaven al seu lloc d`origen , El blanc era militar segons els sovietics i això es que va originar l`esfonsament .

Dies més tard el mateix capità va esfonsar el vaixell "General von Steuben" amb 4500 persones mortres, i l`abril del 1945  els soviètics van esfonsar el "Goya" amb 7000 morts .
El cap Arkona es un cas apart ja que van ser els britànics que van esfonsar uns vaixell que estaven plens de presoners de camps de concentració .

El 1941 els avions  alemanys van esfonsar  el vaixell - hospital "Armenia" devant de Crimea matant a 5000 persones , sent el desatre més gran de la marina soviètica

 En el Pacífic tambe submarins americans van esfonsar vaixells-hospital com el cas del  "Awa Maru" al 1945 que van morir 2000 persones i els cas de l`esfonsament del "Junyo Maru" amb 5000 persones mortes la majoria presoners  holandesos , britànics i austrlaina  esfonsat per un vaixell britànic el 1943

http://en.wikipedia.org/wiki/MV_Wilheim_Gustloff

http://en.wikipedia.org/wiki/SS_Cap_Arkona_(1927)

http://en.wikipedia.org/wiki/Armenia_(Soviet_hospital_ship)

http://en.wikipedia.org/wiki/Junyo_Maru

http://en.wikipedia.org/wiki/List_by_death_toll_of_ships_sunk_by_submarines