dimecres, 19 de desembre del 2012

ALEXANDRE MAGNE I LES ESTRELLES



            Fotografia de principis del segle XX,  carretera canòpic cap a l`oest     





               1 Carretera Canopica , 2 Heptastadion , 3 Serapeum , 4 Palau Imperial , 5 Illa de Pharos












Alexandre Magne al 331 b.c va fundar  Alexandria a l`actual Egipte , un estudi topografic de la ciutat aviu en dia permet la identificació dels elements essencials del sistema urba original que va ser dissenyada. Es suggereix que el lloc va ser triat per religions i simbolics tant com per els requisits comercials i topogràfics.

Els investigadors Guilio Magli i Louisa Ferro investigadors de la universitat politecnica de Milà han publicat un article publicat a la revista d`arqueologia d`Oxford que la orientació de la quadricula ortogonal que se basa en un eix longitudinal principal de la ciutat (Carretera canopica) mostren que aquest eix esta orientat a la sortida del Sol el dia de naixement d`Alexandre el Gran el 20 de Juliol del 356 b.c segons el calendari Julia.

En el moment de la fundació l`estrella Regulus tambe va ser en augment al llarg d`aquesta mateixa alienacio i aquest estel brillant va ser conegut com "Qalb al-Assad" que en arab significa "el cor de lleo" una possible connexió amb el lleó de Macedonia.

D`acord amb un comentari en el lloc web Physorg ciencia els canvis de la declinacio del Sol nomes una cinquena part d`un grau cada dia al voltant del 20 de juliol , per la qual seria al voltant de 4-5 dies quan el Sol esta en declinacio 20, 5º , + -0,5º  alienat amb la carretera .Les repeticions d`alienació amb la sortida del Sol avança a poc a poc cap al nord dia a dia al voltant de 22 de maig.

Els investigadors van analitzar altres llocs com la de la ciutat de Selucia al Tigris i el monument d`Antioc i en Nemrut Dag  a Anatolia per investigar si es tractava d`una coincidència .
Amb Alexandria i Seulucia a la mateixa latitud , el Sol amb una horitzo pla posaria en alienació amb l`eix longitudinal en Selucia els mateixos dies com l`augment en Alexandria.

A causa de la lleugera diferencia en la latitud del Sol va ser en realitat establir al llarg d`aquesta direccio en els dies al voltant del 27 de juliol amb un lleuger desplaçament , però en qualsevol cas era molt a prop de la data del naixement d`Alexander .

En Nemrut Dag , els plints sostenen les estatues colossals a la terrassa  de l`est punt a la sortida del Sol el dia 23 de juliol (i 22 de maig) , a mes de la terressa tambe assenyala l`augment de Regalus que tambe es va produir al voltant de 23 de juliol a la latitud Nemrut Dag durant el regnat d`Antioc I.

De ben segur que l`alienacio del carrer principal i per tant la propia ciutat amb la data del naixement d`Alexandre hauria estat una foram de ressaltar el seu poder.
Ells planegen estudiar altres ciutats que formaven part del vast imperi d`Alexandre a veure si es pot repetir aquestes alienacions.




http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/10/2012/alexandria-built-to-celebrate-birthday-of-alexander-the-great 
      











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada