dissabte, 29 de desembre del 2012

LA CIVILITZACIÓ HARAPPA

                   Harappa

    
                 Tehsil Phillaur

                  Mohenjo-Daro





                  Mohenjo- Daro 3D

                Lothal


                            Recreació d´Harappa








                Escritura del vall de l`Indus







                     El vall de l`Indus
          


La recent conferència sobre la civilització Hattara a Chandigarth va produir un inesperat anunci dels arqueòlegs BR Mani i Dikshit KN ambdos del servei arqueològic de l`Ìndia que afirmen que les noves dates de la cultura Happara va començar 2000 anys abans.
Segons aquesta investigació que encara no estat publicada les dades preliminars afirman que la civilitzacio Happara va surgir al vuite mil.leni abans de Crist a Ghaggar-Hakra i a Beluchistan.
Les dades ràdio - mètriques asseguran que les restes de Bhirrana  (Pre-Hatarra) serian entre el 7380 -6201 a.c i no com fins ara que la databan del 3750 abans de Crist.
Això vol dir que va ser contemporanea de l`inici de la civilització de Mesopotomia , concretament de Sumer que va començar a Ubaid al 6500 a.c

Els textos sumerios que s´han analitzat no guardan relació amb qualsevol llenguatge de a prop , però hi ha una hipòtesi que les persones que viuen a la costa de l^Iran entre sues civilitzacions van parla eñ elamo-dravidian..Es basa en l`informació en què l`agricultura es va extendre des de el proper orient a la regió de la vall de l`Indus a través d`Elam .
Això suggereix que els agriculturs van portar un nou idioma i l`agricultura aixo es reafirma per las dades etnobotaniques de seguiment i la proliferació del blat i de altres cultius.
Les excavcions s´han realizat al Pakistan i a l¨Ìndia (Bhirrana, Kunal, Baror, Rakhigarhi ) hi ha la possibilitat que el treball adiccional alteri les cronologies actuals.





http://www.nature.com/news/two-hundred-year-drought-doomed-indus-valley-civilization-1.14800

http://en.wikipedia.org/wiki/Indus_Valley_Civilization

http://www.harappa.com/3D/index.html








 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada