dilluns, 17 de desembre del 2012

SONDES ROBÒTIQUES A LA LLUNA (GRIAL)

                La Sonda Grial

El color vermell vol dir més gravetat
             


                 Volum de densitat a les terres altes



                Les arees vermelles i bleves són de més gravetat
 
 
              Anomalia de la gravetat Bouguer quan la superficie topogràfica s´elimina


          A la Lluna hi ha dics com el de la dreta



                Una gravetat lineal anomala a la cara més proxíma de la Lluna





Llocs de la Lluna a conservar



La NASA plantejar estevellar avui  un parell de sondes robòtiques a la Lluna després que en un any s´han fet avanços importants en el escubriment de l`interior de la superfície de la Terra .
La Recuperació de gravetat i laboratori i interior bessó o GRIAL realitzarà avui un xoc suïcida a una muntanya a prop del pol nord de la Lluna, un lloc triat per evitar les reliquies lunars (Apollo).
Els impactes que no s`esperin que no siguin visibles des de la Terra es durà a terme a prop de 20 segons de diferència de les 5.28pm est o 22.28 GMT.
Les dos naus d`una mesura d´una rentadora han estat voltant en formació tancada al voltant de la Lluna durant un any per mapejar la gravetat lunar. Els mapes fets entre el març i el maig del 2012 quan la nau especial estava sobre uns 34 kilometres van revelar que la Lluna té una escorça més superfícial i molt més facturat del que s`esperava -el resultat dels impactes d´asteroides  i cometes de milions d`anys enrere, a la Terra també ha hagut bombradejos peró l`evidència ha estat esborrada per la erosió tectònica de plaques i altres fenòmens.
Els cientifícs també han vist moltes esquerdes en l´interior de la Lluna , degut a que la Lluna es va expendir a principis de la seva història.La nau arribará a la superfície a 3760 milles per hora , no hi haurà imatges perque en la regió serà de nit en el moment de l`impacte , però una nau germana al voltant de la Lluna , Lunar Reconnaissance Orbiter intentara inspeccionar el lloc de l`accident .
A més a més les naus tenen el combustible buit , això vol dir que no es veure l`escuma des dela Terra.
A part del mapes de gravetat , les imatges de la Lluna , hauria d´ajudar als enginyers triar llocs d´aterratge per futurs viatges tripulats o robòtiques




http://www.nasa.gov

http://www.nasa.gov/mission_pages/grail/news/grail20121213.html









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada