divendres, 21 de desembre del 2012

L`INFRAMÓN DELS MAIES 21/12/2012

Tikal (Guatemala ) 21 decembre 2012
 
 
        Tikal, shamans maies 21 desembre 2012 amb el fi del 13  Batkun i l`inici de la nova era maia


 

                 Cenote del Yucatan





Ceràmica de Campeche ,


Pintures Murals d´Huachabi





Submaranistes arqueòlegs del instituto nacional i antropologia i historia han explorat tres coves a Mèxic ple de rics atefectes maies.Dos coves son semi-sec ubicat a Campeche i un tercer era un cenote (Un forat calcària ple de aigua )a Yucatan.
El cenote té una ceràmica que data d´uns 2300 anys , són dos vaixells que estan a uns 20 metres de profunditat i es va tardar sis hores.Un dels vaixells es una forma globular amb amsa trenada i té un rostre humà i un cos de planta i un altre envoltat per un tocat amb restes de pigments blaus i vermells , aquesta ceràmica encara no s´habia trobat al Yucatan.L`equip va detactar en aquestes ofrenes 30 objectes de ceràmica , com també restes humanes.

Les exploracions continuen a la cova semi-seca d´Huachabi a Campeche on s´han trobat 50 plaques adornades amb diferentes ofrenes, aquesta ceràmica pot ser del periode clàssic 600-900.
També s´han vist diferents pintures murals en les sales de la cova que semblan represnetacions antropomorfiques d`insectes i plantes que viuen a l`inframon i que es crean a partir d´argila vermella presa del sòl de la cova.Es creu que aquesta tècnica podria ser més gran que la resta d´elemenents de la cova.


http://pasthorizonspr.com/index.php/archives/12/2012/underworld-of-the-maya-explored



 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada