dimarts, 11 de desembre del 2012

EL CANVI CLIMÀTIC I ELS BOSCOS

                         Rang potencial de les especies d´arbres més importants

                

                   Especies d' arbres mes importants d'Europa per una estimacio moderada 2070/2100



         Evolució de la participació en l`àrea espècies arbories més importants d`Europa en l`escenari fins al 2100



                   Focs a Catalunya aquest estiu del 2012


             New Mexico





Els boscos europeos que cobreixen més de 2100000 Km 2 el 32% de la superfície terrestre són una gran mesura una gestió intensiva i donar suport a un aindustria maderera important.
El canvi climatic s`espera que afecti fortament la distribucio d`especies d`arbres en aquests boscos .
Clima i us de la terra estan experimentant canvis rapida en l`actualitatamb un rang inicial visible.
No obstant aixo els debats sobre les consequencies dels desplaçaments dels biomes s`han concentrat en temes ecologiques.Aqui es mostren que els canvis previstos en la temperatura i la precipitacio poden tenir greus consequencies economiques .
Sobre la base dels resultats d` aquest model , el valor esperat de la terra forestal europea es reduira a causa de la disminució de les especies de valor economic en absencia de mesures eficaces.
A l`any 2100 en funció de la taxa d`interes i l`aplicacio d`aquest  escenari climatic aquesta perdua oscil.la entre el 14 i el 50 % (mitjana : 28% per una taxa d`interès del 2%) dels valor actual del terreny forestals a Europa , excloent a Russia i pot sumar diversos centenars de milions d`euros .
El model que depedent de diversos realitzacions tres escenaris climatics per 2100 entre el 21 i el 60% (mitjana :34%) dels boscos europeos sera adequat nomes per un tipus de roure bosc mediterrani amb baixos ingressos economics per als propietaris de boscos i la industria de la fusta i la reducció de carboni .

L`estudi es de Marc Hanewinkel, Dominik A Cullman, Mart-Jan Schelhass, Gert Jan Nabuurs & Niklaus E Zimmerman. 23 setembre


www.nature.com/nclimate/journal/vaop/ncurrenti/full/nclimate.1687.html




 El juny del 2011 es va cremar a New Mexico 60000 Ha (600 km2) el major incendi de l`història d`aquest estat. Va ser bosc  i garriga , en molt llocs la vegetacio estava tan cremat que nomes les soques carbonitzades  van quedar al descubert i la bruticia.
Craig Allen que treballa al servei geologic dels Estats Units (USGS) un gran incendi no va ser inesperat pero la seva velocitat i la seva intensitat  si el va sorprendre.
Tretze anys mes tard va visitar la zona cremada a part d`alguns arbustos i herbes , moltes i de les vessants un cop cubertes amb pi i avet estan buides i marro Els incendis deixan enrera unes poques fonts de llavors , terra tira de nutrients i augmentar la probablitat d`esllavisades de terra.Al seu pas la vegetacio pot lluitar per arrelar.Quan els arbres i arbustros de fer creixer de nou, les temperatures de la regio i l` escalfament i els periodes secs mes frequents son propensos a afoverir la calor i les especies tolerants a la sequera.
Es preveu que si les temperatures pugen segons les projeccions climatiques els arbres s`enfrontaran a una gran sequera en la primera meitat del sgle XXI impulsant uns canvis en l`ecosistema.
De l`analisi dels anells dels arbres se sap que les petites calbes que deixaven els boscos el Ssgle XIX no han tornat als boscos , aixi hi ha poca esperança pels boscos cremats avui en dia.No hi ha cap tipus de zona o clima del mon inmune Europa, America, Australia, Asia .
Segons Rachel Loehman del servei forestal dels Estats Units recomana proves prescrites cremades que limiten futurs incendis Craig Allen creu que es necessari per cobrir les apostes despres d`un incendi mitjançant la barreja d`alguns tipus d`arbres amb especies originals de la zones mes baixes o del vessant mes calid el que podria fer be a mesura que les condicions canvien.

Michelle Nijhuis


www.nature.com/news/forest-fires-burn-out-1.1142      19 setembre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada