diumenge, 13 d’abril del 2014

EL MAUSULEO D`AUGUST

 
 
 


 
 


 
 
 
 
 
 
L`Emperador Octavi August
 
 
 
 
 


Aquest any (19 d`agost) es celebra el 2000 aniversari del naixement de l`emperador August , i per això es vol restaurar el seu mausuleo que està devant de l`Ara Pacis i de l`esglèsia de San Carlo di Corso. Construït l` any 28 el mausuleo estaba totalment degradat., aquest ha estat el trist desti del monument de 36,5 metres o 120 peus i coronada per una estàtua de bronce d`August de 4,5 metres o 15 peus.
També van ser enterrats menbres de la seva familia i alguns emperadors posteriors.

El marbre ha estat desposseït , però les tres parets exteriors concentriques de 4,5 metres d`alt (15 ft) i la més alta de 15 metres o 50 ft han resistit el temps , mentres que el pis superior a desaparegut, deixant un gran espai circular a l`aire lliure. Els dos obeliscs que estaven devant  ara  son a  l`Esquili a la  Font del Quirinal.

L´historia ha estat cruel amb el Mausuleo , a l`any 410 els visigots van saquejar el mausuleo? i van dispersar les cendres de l`emperador , al segle XII la familia Colonna el va transformar en un Castell, una familia rival els Orsini va fer foc amb els seus canons, al segle XVI es va transformar en un jardi amb un palazzo construït a les parets, al segle XVIII per curses de braus, i després per focs artificials.

A l`època moderna els forats grans perforats a través de la maçoneria romana indiquen les sortides afegides quan el mausuleo es va convertir en la llar de la principal orquestra de la ciutat dirigida per Arturo Toscanini i mab un sostre  en forma de còpula afegit i espai per 3500 espectadors .
Després en el règim feixista de Mussolini amn el 2000 aniversari del seu naixement es va honrar a l`emperador , es van plantar xiprrers, i es va fer una torre de dos plantes i es va eregir al centre del mausuleo un espai obert on estaven les cendres de l`emperador.
Als anys posteriors al ensorrar-se la pedra va ser tancada al públic la càmera interior i l`espai i va servir com llar pels rodamons .

Ara hi ha 2 milions d´Euros per la restauració , però será a l´any 2016 quan s´acabarà el treball ,
S`obert al públic uns dies on unes 5000 persones van fer cua a la pluja , veien el mausuleo en silenci , com si l`esperit de l`emeprador encara estigués.
Pot ser que el mausuleo tingui un origen etrusc, ja que l`emperador August volia ser vist com elsseus avantpassats.



http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/03/2014/augustus-rules-again-as-rome-acts-to-restore-lost-mausoleum

http://www.heritagedaily.com/2014/08/romes-first-emperor-died-2000-years-ago-his-tomb-is-used-as-a-toilet/104537

http://www.chart.ac.uk/chart2005/papers/pollini.html

http://augustus2014.com/blog/

http://it.wikipedia.org/wiki/Mausoleo_di_Augusto

http://en.wikipedia.org/wiki/Mausoleum_of_Augustus

http://www.youtube.com/watch?v=I71a_eYNrL4       Restauració





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada