dijous, 17 d’abril del 2014

BASILICA DE LAS LAJAS (COLÒMBIA)






















                                       Altar dedicat a Nuestra Señora de Las Lajas

                          
                                        Cripta dedicada al Sagtat Cor de Jesús








                                        Samtuari de Las Lajas el 1853









La catedral de la Loja es va contruir a Colòmbia entre el 1916-1949 i està situada al costat d un canyó a sota el riu Guiltaro a Ipiales (Colòmbia) , esta a 2900 metres d´altitud.Va ser declarada basilica per l`esglèsia católica el 1954 .Els seus arquitectes van ser J.Gualberto Pèrez i Lucindo Espinosa
Per anar i veure la façana cal pasar per el pont, el nom de Las Lajas ve del granit en què es va construir. L`esglèsia substituex a una capella del segle XVIII i el santuari del sele XIX i està construida en estil neogòtic.
L`alçada del temple es de 100 metres i el pont medeix 50 metres d´alt per 17 metres d´alt i 20 metres de llarg. El temple té tres naus cobertes amb volta de creueria , té mosaic en fibra de vidre i en el dia la il.luminació es filtra per uns vitralls fets per l`italià Walter Wolf.
En la nau central destaca la Nuestra Señora de Las Lajas feta per autor desconegut en pedra laja, la cripta es d`estil romànic i està coberta amb tres naus de volta de canó d`estructura en pedra carreu dedicada al Sagrat Cor de Jesús. La Basilica va costar uns 1 milio d`Euros costejat entre els fidels de Colòmbia i Ecuador.




http://es.wikipedia.org,/wiki/Santuario_de_Las_Lajas

http://en.wikipedia.org/wiki/Las_Lajas_Sanctuary





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada