diumenge, 20 de juliol del 2014

45TH ANNIVERSARY "ON THE MOON "/ MOON PHASES


Aldrin a la base Eranquilitat





La primera trepitjada d`Armstrong

Armstrong a punt de fer el primer pas a la Lluna, "Un petit pas per mi , i un gran pas per l`humanitat.




Els astronautes de l`Apollo 11








El 20 -21 de juny del 1969 avui fa 45 anys el ésser humà va arribar per primera vegada a la Lluna,concretament va ser Aldrin. Armstrong i Collins (Aquest últim no va trepitjar la Lluna )

El programa Apollo fou un programa espacial dels EUA desenvolupat als anys 69-70 .
L`objectiu era portar a l´home sobre la superficie de la Lluna..El coet llançador era Saturn V que tenia una alçada de 110 metres i un pes de 200 tones, en total els astronautes van estar 21, 5 hores.

Armstrong i Aldrin van recullir 20 kilos de roques , muntaren una càmera de televisió per retransmetre imatges des de la Lluna a milions d´espectadors a la Terra., muntaren un panel
reflector per tal de mesurar la distància exacta des de la Lluna fins a la Terra.i deixaren un sismògraf per tal de mesurar els possibles terratrèmols , al arribar a la Terra van estar en periode de quarentena













-Fases de la Lluna-











Durant milers d´anys els humans han observat la Lluna i les seves fases, aquestes són quatre:
Lluna nova- quart creixent -Lluna plena i quart menguant, es repeteixen cada mes , concretament cada 7, 4 dies , però perque hi ha fases ?.

En primer lloc la Lluna te una orbita al voltant de la Terra es de 29.5 dies (El seu periode de rotació es de 27 dies) i en segon lloc com la Lluna gira al voltant del nostre planeta que està il.luminat des de diversos angles del Sol.

Una mitjana de la Lluna sempre està iluminada pel Sol. Però aquí la Terra no sempre podem veure la meitat de la Lluna que està il.luminada.
Les fases representan les fraccions de la meitat il.luminada de la Lluna que podem veure com els cercles de la Lluna de la Terra.

La Lluna plena es quan el Sol i la Terra estan en costat oposat i la Lluna nova es quan el Sol i la Terra estan en el mateix costat de la Terra.

Entre la Lluna plena i la Lluna nova hi ha la mitja Lluna (Menys de la meitat il.luminada)
La primera mitja Lluna després de la Lluna nova es diu el primer quart que es la Lluna creixent.
Després de la Lluna plena la Lluna minva es fa més petit , una mitja Lluna decreixent (quart minvant)


La NASA proporciona un calendari en linia de les dates i les horaris de totes les fases de la Lluna per el periode cada 6000 anys entre el 2000 abans de Crist i l`any 4000.



http://www.livescience.com/46606-why-does-the-moon-have-phases.html

http://eclipse.gsfc.nasa.gov/phase/phasecat.html




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada