dijous, 17 de juliol del 2014

LA TOMBA DEL SACERDOT DE GIZA


 


 

                 Els murs de la Tomba restaurats per la missió de Russia














Una pintura de fa uns 4300 anys s´han descobert a Giza a un 300 metres de profunditat o 1000 peus
La tpmba va ser descoberta el 2012 per els arqueòlegs de l`Academia de Ciències d´estudis orientals de Russia que des de el 1996 están excavant tombes al costat de les piramides de Giza.

Va ser vist per primera vegada per l`explorador alemany per Karl Richard Lepsius i l`egiptòleg francés Auguste Mariette, es creu que es de la V dinastía mitjana o tardana (2450-2350 b.c)


Conte una sala d`ofrena , sala central i una càmera funerària ,.Les tres habitacions conte 11 estàtues que mostren representacions de Perseneb i mmebres de la seva familia .
 Les escenes representades en la pintura mostran escenes vivides com vaixells que naveguen cap al sud cap al Nil .Un viatge de caça d`aus en un pantà i un home anomenat Perseneb mostrat amb la seva dona i gos. Les inscripcions afirmen que era sacerdot i administrador.
La part est de l´habitació central es on hi ha les pintures que requereixen una gran neteja només s´han conservat un 30% de les pintures.


Gizeh es famosa per les seves pirámides però tambe a l`est i oest es van contruir camps de tombes per els particulars que tenien diversos graus de rang i poder durant l`imperi antic (2649-2150 b.c).





http://www.livescience.com/46806-tomb-painting-discovered-near-great-pyramid.html

http://www.livescience.com/46781-tomb-painting-at-giza-photos.html





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada