dilluns, 7 de juliol del 2014

EL GEN DENISOVA AJUDA ELS TIBETANS







 
 








En un estudi fet per la UC Berkeley i el BGI Shenzhen i la universitat de Goungzhou entre els Tibetans i menbres dels Han de Xina s´ha vist que l`ADN dels Denisova que es van extinguir fa 50000-40000 anys ajudà als Tibetans a superar l`altitud.

El gen EPAS1 s`activa quan els nivells d`oxigen a la sang disminuiex provocant la producció de més d´hemoglobina . S`anomenat el gen "Superathlete" perquè en elevacions més baixes alguns variants del mateix ajuden als atletes augmentar ràpidament l`hemoglobina i per tant la capacitat de transport d`oxigen de la sang, augmenant la resistència a grans altituds.

La varinat o al.lel que es troba en els tibetans eleva en l´hemoglobina i els nivells de glòbuls vermells només lleugerament en les altes latituds evitnat els efectes secundaris observats en la majoria de les persones que es translladen a 13000 peus o 4000 metres.

Els humans modrns que van sortir d`Africa quan van anar a Euroasia a  través d`aquesta área de Xina.
i els seus descendents encara tenen una porcentatge poc elevat 0,1% l`ADN Denosivan , el grup que enviar a Xina amb una població derivada al Tibet i una altra dsstinada a elevacions més baixes concretament en la població Han en elevacions més baixes.
El 87% dels Tibetans tenen ara la versió d`"Altitud"b i per només per el 9% dels Han.





http://www.nature.com/nature/journal/vaop/ncurrent/abs/nature13408.html

http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/07/2014/denisovan-gene-helped-tibetans-thrive-at-high-altitude



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada