dimecres, 10 de setembre del 2014

L`ARC DE SANT MARTÍ




           Arc de Sant Martí el 8 de setenbre de 2014 a Barcelona, fotos fetes per mi


           Doble arc de Sant Martí







L`arc de Sant Martí es un moviment òptic que consisteix en fer visibles tots els colors de l`espectre de la llum (vermell, taronja, groc, verd. blau, indi i morat ) quan aquesta es refrecta i reflecteix les gotes d´aigua en suspensió a l`atmosfera.

Un raig d ellum canvia tres vegades en trevassar les gotes d´aigua i formen la refracció visible que anomenem arc de Sant Martí o arc primari, , però si les reflexions són quatre (Es dóna en determinats raigs de llum) es forma un altre arc (anomenat arc secundari), amb un angle de 130º.

Com més baixa es la situación del Sol es pot veure més gran l`arc de Sant Martí . Les observacions desde Terra es impobable veure un arc de 180º ja que la visió sempre estarà limitada per l´horitzo, i es mes normal veure un arc de 120º . Sembla que des de una aeronau es pot veure arcs que formessin un cercle complert.

En algunes cultures com el Japó es señal de mala sort perque te forma de serp, animal maleït
Pels Budistes l`arc de Sant Martí es la situación previa al Nirvana simbolitzan la alegría suprema per la reunió de tots els colors. També apareix com bandera de pau a Greenpeace, al moviment Gai o en la bandera inca.



http://ca.wikipedia.org/wiki/Arc_de_Sant_Marti

http://es.wikipedia.org/wiki/Arco_Iris

http://fr.wikipedia.org/wiki/Arc_en_ciel

http://en.wikipedia.org/wiki/Rainbow







































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada