dimarts, 30 de setembre del 2014

LA DAMA DE L`ERMINI


 








Un estudi realitzat ha demostrat que el famós cuadre "La dama de l`ermini" de Leonardo di Vinci (1489´1490) no tenia al principi l`animal que acompanyava a la retratada Cecilia Gallerini amant de Ludivico Sforza duc de Milà.

Això es el que diu l`anàlisi de l`enginyier francés Pascal Cotte que ja va estudiar amb el seu L.A.M ,( Una maquina que treu imatges de 240 milions de pixels) també va estudiar les obres de Leonardo , "La Gioconda" i "La bella princesa" capaç d´atribuir definitivament aquesta obra a Leonardo.

Els resultats ja han estat entregats al princip Czartoyski de Cracovia que guarda el quadre, aquesta pose de la noia es com si estigues esperant al seu amant , a més a més no tenia al principi un ermini sinpo dos.

Pascal Cotte descubrir una primera versió de l`armini molt més petita i amb cua negre que estaba amagada a sota de la pintura i que s´ha vist gràciesal L.A.M.

La teoría de Cotte es que Luduvico va demanar a Leonardo el que va demanar a Leonardo que modifiques l`animal, al final`ermini va guanyar pes i més musculós , ja que el duc tenia un gran poder i era difícil que es veis reflexat en aquest delicat animal..
Llavors Leonardo va fer de l`ermni un símbil emblamàtic com es fa Lleons , dracs i salmandres, el va fer més poderós., a més amés l`ermini es un símbol de fidelitat.





http://www.lumiere-technology.com

http://en.wikipedia.org/wiki/Lady_with_an_Ermine

http://ca.wikipedia.org/wiki/Dama_amb_un_ermini

http://es.wikipedia.org/wiki/La_dama_del_armiño

http://fr.wikipedia.org/wiki/La_Dame_a_l´hermine




                                                                                                       1h 28h (Aprox) La dama de l`ermini



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada