dilluns, 22 de setembre del 2014

MONUMENT DE 5000 ANYS A GALILEA




 
 
           Monument en forma de mitja lluna de Galilea a la vora de Bet Yerah


             El déu  lunar Sin o Nanna


                 Bet Yerah








Un monument de pedra en forma de mitja lluna que data d`uns 5000 anys s´ha identificat a Israel.
Situat a uns 8 milles (13Km) al nord-oest de la mar de Galilea, l`estructura es enorme ( El seu volum es de uns 14000 m3 o 500000 ft 3).

Té una longitud de 150 metres (492 ft) pel que és més llarg que un camp de futbol americà , i una base de 20 m o 66 ft d`ample a la base i es conserva a una alçada de 7 metres o 23 ft.
Ceràmica excavada al monument indica que la data es entre el 3050 i el 2650 abans de Crist, o el que es el mateix abans de les pirámides o de Stonehenge.

Els arqueòlegs previament van pensar que l`estructura era part d´una muralla de la ciutat , però treballs recents fets  per Ido Watchel un estudiant de doctorat de la Universitat Hebrea de Jerusalem.

L`interpretació proposada per el lloc es que constitueix una fita destacada en el seu paisatge que serveix per marcar la possesió i fer valer l`autoritat i els drets sobre els recursos naturals per una población rural o pastoral local.
Segons Watchel van treballar unes 35000-50000 hores , això vol dir que en l`estimació més baixa van teeballar unes 200 persones en cinc mesos , difícil per ells , ja que es dedicaven a l`agricultura .

Una antigua ciutat anomenada Bet Yerah ( Casa del déu de la Lluna)  està a un dia de camí del monument , uns 29 Km o 18 milles i segurament seria les marques de la frontera de la ciutat, ja que una estava molt lluny de ser una fortificació. Els drusos també la coneixen com la fita de Jethro en honor del seu profeta. La forma de mitja Lluna creixent seria el símbol de la deessa lunar de Mesopotamia Sin o Inanna





http://www.livescience.com/47796-israel-stone-monument-photos.html

http://www.livescience.com/47835-massive-5-000-year-old-stone-monument-revealed-in-israel.html

http://digs.bib-arch.org/digs/tel-bet-yerah.asp




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada