dissabte, 20 de setembre de 2014

NECROPOLÍS DEL NEOLÍTIC MITJA A FRANÇA

            Reconstrucció de la plana que ocupa el cementiri         Emmanuel Ghesquiere responsable científic de l`institut nacional de recerques arqueologiques.


                                          Monument 26, pelvis amb una fletxa incrostada a l`os


                                        Monument 19 , edifici de 60 m , un home enterrat i ovelles
Al nord-est de França (Fleury-sur-Orne) els arqueòlegs han descobert una necrópolis del neolític mitja a Europa (4500 abans de Crist) .En total són 20 tombes.

La meitat dels nous tipus monuments neolítics apareixen construccions de terra i fusta que varíen des de dotzenes a diversos centenars de metres . Aquestes tombes monumentals el primer tipus s´anomenen "Passy" pel lloc de Borgonya.

Aquestes estructures allargades están delimitades per rases que poden associats amb tanques i un munt de terra pels difunts . En una ruptura amb les tradicions del passat , aquets grans monuments suggereixen que un tipus de jerarquía.

Cada construcción va ser dissenyada per albergar uns enterraments, però sovint n´hi una . Els túmuls funeraris més caracteristics són molt més grans -3.5 a 4 metres conte un individuo juntament amb puntes de fletxa i ovelles.http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/09/2014/neolithic-necropolis-contains-twenty-monumental-tombs

http://www.tendanceouest.com/caen/actualite-78776-necropole-neolithique-pres-de-caen-une-d.html