dimecres, 15 d’octubre del 2014

ANTARCTIC RECORD SEA ICE 2014 ¡¡¡

 
 
 
19 setembre 2014
 
 









 


L`artic ha tingut aquest setembre el sisè registre més baix en els darrers anys , ara segons la NSIDC , el gel a l`Antartida ha fet un record de l`extensió de gel del 2013 que va ser de 19 milions de Km2. , uns 5 Milions de Km2 al mar (L`Antarttida té 14 milions de Km2 ) ara ha estat de 22 milions de Km2 o tambe de 7, 78 milions de Km2 al mar Segurament l`extensió màxima va ser el 22 de setembre i amb l`inici de la primavera  gel s`està desfent.

La NSDIC va informat d`un esdevenimet inusual  entre el 10 i el 22 de setembre  a final de la temporada, el gel va crèixer 60000Km2 o 23000 milles cuadrades, en total van ser un 290000 Km2 a mar obert . Sent les zones on ha crescut més el gel antàrtic e les zones que també han vist els majors guanys a major termini , en el mapa de dalt són les zones taronjes i vermelles .


                       - Raons del creixement del gel-

Les raons d`aquest creixement poden ser que els patrons del vent jugen un important paper el vent fred congela el mar , però també hi ha un altre ; l`aigua  calenta de l`oceà profund està arribant a l`Antártida que ha causat una certa fusió de les capes de gel. Això al seu torn fa que l`aigua de la superficie es lleugerament menys densa.

Segons el NSDIC si el canvi de la salinitat es massa petita per afectar significativament la temperatura de congelació,  l`augment en l`aigua lleugerament menys densa que envolta l`Antártida inhibeix la barreja , la creació de condicions que afovereixin el creixement del gel
En resum el desgel de la terra a l`Antartida provoca que es rebutgi grans cantitats d`aigua dolça i aquesta es congela més ràpid a l`oceà .




http://blogs.discovermagazine.com/imageo/2014/10/07/tale-two-poles-sea-ice-antarctica-surged-september-record-extent-remained-low-arctic

http://www.livescience.com/49011-antarctica-shallow-ocean-warming.html

http://nsidc.org



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada