dimecres, 29 d’octubre de 2014

LA MALATIA DE TUT-ANK-AMON (3D)
          Una versió més "Idilica" del faraó Tutankamon"


Un grup de científics gràcies  a una autopsia virtual han descobert que el faraó Tutankamon (El que e estimat per Amon) podía ser fruit d`un incest.
Sempre s´havia afirmar que un accident en el seu carro de cavalls , havia precipitat la mort del jove faraó. . Segons Albert Zink cap de l`institut de momies i icemen d`Itàlia , era difícil que el faraó Tut pogués pujar a un carro ja que tenia la cama imposibiltada per aguantar-se dret sense ajuda.

Ashraf Selim radiòleg egipci afirma que el faraó tenia la malaltia de Kholer o la mort dels ossos , en l`adolescència la qual coasa seria molt dolorós , no cal oblidar que en la tomba de Tut-Ank-Amon es van trobat 130 bastons que li serian imprescindibles per desplaçar-se.

Zink creu que la debilitat del faraó seria per causes genitiques ja que els seus pares eran germans.
L`any 2010 un estudi internacional va estudiar les cinc generacions del llinatge inmediat de Tut.
En la tomba KV55 possiblemet el seu pare Akenaton o la tomba KV35YL com la dama jove podía ser la del seus germans es remonta
El faraó Tut tenia malària i la cama greument trencada per sobre del genoll , va morir als 19 anys.

El model en 3D es para un documental de la BBC "Tutankamon la veritat al descobert"http://news.discovery.com/history/archaeology/king-tut-re-creation-presents-a-shocking-image-141020.htmhttp://www.youtube.com/watch?v=P-ENVF6qwIc  Video