dimarts, 7 d’octubre del 2014

ECLIPSE HORIZONTAL (SELENELION)

 
 
 
 
 
 
 



Un estrany eclipe lunar conegut com selenelion tindrà lloc a la Terra, aquest fenomen ocorre quan el Sol i la Lluna eclipsada es poden observar a la vegada  i que es només es produiex abans de la posta del Sol o just després de la sortida .
Aixì en aquests llocs on es pot observar aquest sucess (Oceà Pacífic será complet , i parcial a la costa oest dels Estats Units, Àsia, Oceanía) ;dos cossos apareixera just sobre l`horitzo en punts sobre l`horitzó en punts gairebé oposats al cel.


Aquest fenomen és perquè encara que la Lluna està a l`ombra de la Terra, el Sol i el satèl.lit eclipsat es poden veure al mateix temps pel fet que la refracció de la llum a través de l`atmosfera de la Terra fa que cada un d´ells apareguin en el cel en la seva posición veritable geométrica .

Durant el eclipe lunar el Sol i la Lluna están a 180º de distàcia en el cel i per aquest motiu es veu en una alineació  horizontal perfecte, aquest sucess será curt durarà aproximadament entre 2 i 9 minuts (depenent de l`observador) amb la possibilitat de veure simultàniament el Sol sortint cap a l`est, mentres que la Lluna plena eclipsada estarà fixada cap a l`oest.


http://www.virtualtelescope.eu/webtv

http://www.space.com/27338-total-lunar-eclipse-rare-sunrise-selenelion.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Lunar_eclipse









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada