dimarts, 28 d’octubre del 2014

EARTH AND WATER

 
 
       La seqüència temporal del gel d`aigua a partir del "Pare" núvol molecular del Sol viatjant a
       través de les etapes de formació d`estrelles i finalment la seva incorporació al sistema planetari.







Un estudiant de doctorat de la universitat de Michigan Ilse Clevves i el coautor de l´estudi i Conel Alexander de l`institut Carnegie de Washington DC , afriman que l`aigua es més antiga que el Sol.

La troballa sugereix  que l`aigua s`incorpora habitualment en planetes recientment formats al llarg de la Via Lactea això vol dir que fora de la Terra pot haver-hi aigua.

Els astronoms han descobert uns 2000 exoplanetes , i hi ha molt mes , ja que cada estrella de La Via Làctia pot allotjar un planeta.
Des de les petxines de gel de Europa la lluna de Júpiter fins al satèl.lit Enceladus de Saturn , en la pols de Mart , e inclus en la ombra dels crèers de Mercuri.

Però si l`aigua de principis del sistema solar va ser en gran part el resultat de processos quimícs locals durant el naixement del Sol , llavors es posible que l`abundància d`aigua varia considerablament en la formació dels sistemes planetaris.

L`equip va fer simulacions veien que un 30 a un 50% dels oceans de la Terra i potser d`un 60 a un 100% de l`aigua dels estels es van formar abans del naixement del Sol.

http://www.space.com/27256-earth-water-older-than-sun.html



En un altre estudi s`afrima que l`aigua es 135 milions d`anys més antiga del que es pensava , ja que els meteorits que van sorgir de l`asteroide Vesta que es troba al cinturó dels asteroides entre Júpiter i Mart ha estat estudiat el contigut molecular dels meteorits i traces trobades d´hidrogen i oxigen.
També que el xoc d`astres contra la Terra , com el cas de"Theia" fes que l`hidrogen es converteixi en vapor i s`expulsa cap a l´espai i que l`aigua es quedes en l`espai .



http://www.livescience.com/48549-solar-system-water-evidence-for.earth-html












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada