dilluns, 13 d’octubre del 2014

WORLD´S OLDEST ART¡¡¡




            Art rupestre a l`illa de Sulawesi (Indonèsia)










A l`illa de Sulawesi (Indonèsia) a Maros Karst s´han trovat coves on hi ha l`art rupestre més abtic del món de fa uns 40000 anys, superant a les de les coves europees.
Els resultats pubñicats a la revista Nature soscaven una visiò eurocèntrica dels prigens de la creativitat humans  i dòna peu a una "febre d`or" per trobar art més antic en la ruta de la migració humana des de l`Àfrica cap a l`Est


Al principi es creía que tenia uns 10000 anys , ja que una época més tardana podien detoriar-se.
Havia una tecnología més moderna que era la d`urani-tori , però ningu la ve aplicar a la cova d`Indonèsia. Tot que la pintura no es pot datar, la datació per urani-tori pot estimar l´edat de les capes desiguals de carbonati calci formades en la superfície de les pintures.


Els investigadors van investigar 12 plantilles de mans humanes i dues d`imatges d`animals grans
La técnica de datació per urani els va donar que les plantilles tenien una data de 39900 anys , 2000 anys , més antigues que les plantilles europees.
Per exemple una babirusa o "Porc Cervol" tenia uns 35400 anys la mateixa edat que el primer de l`art de les coves europees. Aquest animals són tipícs de la zona no hi ha mamuts , encara que l`estil es diferent com fet de pinzelledes , mentres que a Europa es van pintar amb dits.


Segons Maxime Aubert  de la universitat de Griffith en Queensland (Autràlia) i responsable de l`equip va dir que cal allunyar de que Europa era especial.
Els investigadors postulen dues  teories de l`evolució , una que va neixer de manera indepedenta a
Indonèsia o els primers humans que surten d`Africa ja tenien la capacitat de fer art i ho van portar a multiples àrees




http://www.nature.com/news/world-s-oldest-art-found-in-indonesian-cave-1.16100

http://www.naciodigital.com/noticia/75812/art/huma/antic/apareix/cova/indonesia




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada