dilluns, 20 d’agost del 2012

ELS SACRIFICATS DEL PANTÀ DE DINAMARCA






El descubriment únic a l`extrem oriental del llac de Monso a Dinamarca d`un exercit sacrificat que data de 2000 enrrera va ser revelat pels arqueòlegs danesos el 2009.
Havien trobat restes de uns 200 guerrers que pot ser que vingui de la mateixa batalla .Els talls i les barres en els esquelets mostraven que havien mort de manera violenta però res se sap encara sobre l`identidat dels assesins o de les seves victimes.
El febrer d´aquest any la fundació Carlsberg va anunciar que donava 1.5 milions de corones daneses per continuar la investigació i la excavació.Els arqueòlegs o la universitat d´Aarhus voles saber tot això.Les restes es troben des de el començament de l`edat de ferro romana , encara que mai van arribar tan al nord l`exèrcit roma si que van arribar a uns centenars de kilometres al sud a Alemanya.No obstant aquest conflicte podia haver estat una conseqüència de l`expansió romana.
Es creu que molt cossos seran desenterrats el mes de juliol i agost ja que la primera vegada que es va excavar no va ser en tot el perimetre i ara es coneix tot.
L`excavació és un lloc tipíc de Jutlandia en unes praderies de pasturatge humits prop d´un gran llac .
Per arribar a les restes cal excavar dos metres per sota del nivell freàtic per això s´utilitza bombes d´aigua , encara que aquesta mateixa aigua ha enderrerit la descomposició dels cossos.
S´anañitzarà l`ADN per saber si els guerrers son de la regió o de fora , l`excavacio va des de el 2 de juliol fins al 24 d´agost.


http://www.pasthorizons.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada