dilluns, 13 d’agost del 2012

ELS TEMPLES D´HAMPI (ÍNDIA)







Hampi és un lloc de l`estat de Karnataka del sud de l`Índia . Situat a les ruïnes de Vijayanagara , l`antiga capital de Vijayanagara (1336-1565) .
Avui en dia Hampi es troba dins d´una àrea de 500 monuments a través de 26 Km2 , amb una àrea més amplia de 650 km2 , incloent els forts emmrallats, temples , llocs religiosos, llocs funeraris, canals, camps, rutes comercials, les restes de lloc de producció industrial., tot dins d`una conca escénica amb afloraments massius de cant rodat.Però malgrat que es patrimoni de l`humanitat, ha estat amenaçat pel desenvolupat no planificat, la protecció inadecuada i les inundacions estacionals.
Segons la Global Heritage Fund (GHF)  una organització sense ànim de lucre dedicada a la conservació dels recursos culturals i desenvolupament ,la conservació de la histprica Hampi des de el segle XIX però la major part del treball de conservació ha mancat de les ciències i la restauració ha estat pobre.La GHF es centra en la restauració del temple del segle XV Chandramauleshwar, un dels llocs més importants a nivell religiós amb l`ajuda de l`estat de Karnataka, la fundació Hampi i la universitat de Cornell de l`estat de Nova York.
El GHF està portant a terme l`estabilització de la fundació del temple, la conservació de les parets del temple i del sostre de la sala principal i altres cambres sagrades , aixó com les parets del terraplè.
El GHF utilitza un model de desnvolupament anomenat "La conservació del disseny" on es barreja noves tecnologies com metodes tradicional com l`aportació del picapedres i artesans locals, això tamé beneficia als peligrins religiosos els sadhus que viuen en l`ashram



http://popular-archaeology.com   June 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada