dimarts, 19 de maig del 2015

ANTARCTIC´S DRY VALLEYS

       Llac Bonney




              Bloody Falls



                Taylor Valley











Un grup de científics de la National Science Foundation han estudiat les valls seques de l`Antàrtida a Mc Murdo un lloc on hi ha poca precepitació. Les valls seques són gaarebé lliures de gel exceptuant d´algunes glaceres aillades.

L`autor principal de l`estudi Jill Mikuky de la universitat de Tennesse "Blood Falls" no és només una anomalía , és un portal al món subglacial., on les bacteris que viuen sota la glacera Taylor taquen el seu musell un vermelsang profund. La salmorra color òxid anomenada "Blood Falls" aboca al llac Bonney es la més meridional dels tres majors vall secs.

Els cientifícs van utilizar un sensor electromagnètic en l`aire un desnvopulament a la vall Taylor .
L`artefecte volador és un gran transmisor de sis cares suspesa sota un helicòpter .
L`instrument crea un camp magnètic que recull les difèrències de conductivitat a terra a una profunditat d´uns 300 m (1000 ft).

Els investigadors van trobar aigua liquida sota el sól gelat a la vall Taylor que s´estés des de la costa fins almenys 12 Km (7.5 milles) a l`interior, els investigadors van trobar dos vegades mñes aigua salada que l`aigua del mar. També es important perque els valls secs són molt semblants al que va pàssar a Mart que va passa de l`aigua liquida a un ambient sec.






http://www.livescience.com/50649-antarctica-dry-valleys-water-life.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Lake_Bonney_(Antarctica)







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada