dimarts, 26 de maig del 2015

CLASSES DE VOLCANS II

Mont Fuji (Volcà) Estratovolcà


          - Estratovolcà: Mont Kilimanjaro (Tanzania)


      - Caldera: Volcà Toba (Indonèsia)



         Mt St Helens



         - Escut: Mauna Loa (Hawái-USA)


Volcà en escut


           - Estratovolcà: Tavurvur: Nova Guinea


       Volcà Estratovolcà










Hi ha diferents tipus de volcans . els Estratosvolcans . en escut, caldera ,



- Estratovolcans o Compostos: Són algunes de les muntanyes més grans de la Terra , en general són escarpats , cons simètrics de gran dimensió construïdes de capes alternes de fluixos de lava, cendres volcàniques, cendres ,  blocs i bombes i pot pujar fins a 8000 metres per sobre de les seves bases.
La característica principal d`un volcà compost es un sistema de conducte per el qual el magma d`un dipòsit profund de la Terra puja a la superficie.
El volca es construeix per l`acumulació de material erupcionat a través del conducte i l`augment de grandària en forma de lava, cendres, etc.. s`afegeixen  a les seves vessants.


- Escut: Estan gairebé construïts per el fluxe de laves de fluids . El fluix vessa en totes les direccions des de un respirador del cim central per la construcció d`un suau pendent en forma d`escut de guerrer.
També hi ha respiradors al llarg de factures (rift) que es desenvolupant en els flancs del con.


- Doms : Són Doms de Lava formades per relatives petites massa de lava, en conseqüencia sobre l`extensió creix una copula formen perilloses escarpades o espines més de la ximenia, mnetres que hi ha fluxos de lava curta anomenada "coulees".


- Caldera: Es un caràcterisic con volcànic format per col.lapse de terra després d`un aerupció volcánica de vegades es confonen amb els cràters volcànics.
Un col.lapse es desencadena pel buidatge de la càmera de magma sota del volcà , en general com resultat d´una gran erupció volcánica , Mentres que es buida la càmera de magma el centre del volcà dins de la factura de l`anell comença a esfondrar-se.. El col.lapse pot ser per una gran erupció o per una sèrie d`erupcions al llarg del temps.



http://ca.wikipedia.org/wiki/Volcàn

http://es.wikipedia.org/wiki/Volcà

http://fr.wikipedia.org/wiki/Volcan

http://en.wikipedia.org/wiki/Volcano









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada