dijous, 21 de maig del 2015

ELS NEANDERTHALS I ELS VOLCANS

            Neanderthals


                       El super-volca Campi Flegrei formada per l`erupció de fa 40000 -35000 anys



         Aquesta imatge senyala les anomalies de la temperatura de més de 3º durant l`any després de la 
         super-erupció i amb la distribució dels hominids amb edats de radiocarboni properes a l`erupció








Els Neanderthals no es van extingir per culpa de l`erupció del super-volcà Campaniano Ignibmita de fa 40000-35000 anys en aquest gran cataclisme va haver-hi una gran cantitat de dióxid de sofre (S02) a l`estratosfera, els científics  creien que aquest super erupció podría ser la causa de la desaparició dels neanderthals.

Un estudi realitzat per Benjamin A. Negre a cinc llocs diferents de la Mediterrania ,ja que per radiocarboni es veu que el homo sapiens ja havia arribat i que ja havia un declui en les poblacions neanderthals. Les temperaturas vab baixar sobre tot a Europa de l`Est i Àsia i a Europa occidental on estaven els neanderthals i Homo Sapiens les temperaturas van baixar entre 2 i 4 º un any després de la erupció , això podía tingut una influencia sobre els neanderthals i els homo sapeins que van adaptar-se a aquest canvis tan bruscos i negatius en el medi ambient.

Aquest estudi apareix a la revista Geología .





http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/03/2015/volcanic-eruption-ruled-out-as-the-cause-for-neanderthal-extinction


http://www.livescience.com/31560-ancient-super-eruption-larger.html








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada