diumenge, 17 de maig del 2015

WORMHOLE

 
 
 
 






A la peli.licula "Interstellar" hi ha un viatge a través dels forats de cuc , la pregunta es si existeixen.
Els forats de cuc són túnels tèorics a través del teixit espai-temps que poden permetre desplaçaments ràpids entre punts molt dostants d´una galaxia a un altra.

Sòn com embuts que tenen una gola que es connecta amb un altra embut que està en un altre lloc, la diferencia amb es forats negre es que aquests no tenen un punt de retorn.

Segons Kip Thorne astrofìsic de l`institut de tecnología de California  i que va asesor de la peli.licula els forats de cuc fent cas de la teoría de la relativitat d`Einstein poden existir però els viatges són ciencia ficció ja que la física "Prohibiex" els viatges a través del temps.

Afirma el científic que té que haver-hi una cosa enfilit que pogui obrir els forats de cuc , perque les parets es col.lapsen ràpidament  i res no pot anar a través d´ells.
Requereix inserta una cosa que l`ingravita o sigui una força negativa , aquesta s´ha creat en el laboratori gràcies  a través d´efectes quàntics però Thome asegura que mai hi haura tanta força negativa per permetre el forat de cuc obert.



http://www.space.com/27845-interstellar-movie-wormhole-travel-feasibility.html


http://en.wikipedia.org/wiki/Wormhole

http://en.wikipedia.org/wiki/Interstellar_(film)

http://ca.wikipedia.org/wiki/Forat_de_cuc

http://es.wikipedia.org/wiki/Agujero_de_gusano

http://fr.wikipedia.org/wiki/Trou_de_ver







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada