diumenge, 3 de maig del 2015

DINOBAT / VEGETERIAN DINOSAUR


 








Chilesaurius Diegosuarez



                                          Lloc de la Patagonia xilena on va ser trobat les restes.








                                                   - Xile-


A Xile s ha descobert un nou llinatge de dinosauris emparantat amb el Tyronasaurus Rex però que els
paleolentòlegs el defeneixen com un "ornitorinc" comptava amb una petita proporció de crani , les mans amb dos dits com el Tyronasaurus Rex i els peus més afins amb un coll lllarg com els dinosauris .  Aquest dionasauri prova que la dieta de carn va apareixre abans del qie es pensava.
El nom  del dinosaure es del país on es va trovar a la Patagonia xilena i el nom del nen que va trobar les restes ,amb la seva germana  , l´antiguïtat es de 145 milions d`anys, d l´últim periode del Juràssic..


                                                    - Xina-


S´ha descobert al nord de Xina al Comtat de Quinlong a l`est de Beiging  , un dinosaur que ha estat batejat com "El cavaller de la nit a la ciutat" un petit dinasaur amb ales de ratpenat que podía haver estat en els boscos del Juràssic . A diferència dels seus parents propers -les aus i dinosauris d´ocell els nous espèciments tenien ossos llargs en forma de vareta en els  canells units per el teixit tou i carnós.

El fóssil va ser trobat a la provincia d´Hebei i es de l´últim periode del Juràssic fa uns 160 milions d´anys. La criatura es el primer dinosaure conegut amb ales membranoses va dir Xing Xu, paleonteòleg de la universitat de Linyi ,el nom es Yi Qi que significa "Ales estranya!.

Yi Qi segurament no va ser un gran viatger i probablement es va moure a través de l`aire per una combinació d´aleteig i vol sense motor , aquest va ser un "Experiment fallit en vol al llargde l alínia dels aus" va dir Xu., alguns cientifícs van elogiar la troballa, i altres són esceptics.







http://www.theguardian.com/science/2015/apr/27/bizarre-jurassic-dinosaur-chilesaurus-diegosuarezi-discovered-in-remarkable-new-find  Xile

http://www.guioteca.com/patagonia/chilesaurus-el-enigmatico-dinosaurio-chileno-pariente-del-tiranosaurio-que-fue-descubierto-por-un-nino/


http://www.livescience.com/50662-bizarre-bat-dinosaur-photos.html  Xina

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3061003/Weird-dinobat-discovered-China-Dinosaur-wings-like-BAT-reveal-clues-origin-flight.html





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada