dilluns, 25 de juny del 2012

30 ANYS DE BLADE RUNNER

                        El final "Feliç" Rick i Rachel junts

                       L´Escena de  la mort de Batty




                     La parella de replicants Pris i Roy Batty

                          Pris i J.F Sebastian (William Sanderson)

                      Dr Eldon Tyrell (Joe Turkel)

                      La replicant Pris (Daryl Hannah)


                        El replicant Roy Batty (Rutger Hauer)





        
                        Deckard fa l`prova d`empatia a Rachel


                                    Rachel (Sean Young)



                                El replicant Leo (Brion James)




                     La replicant Zhora (Joanna Cassidy)


                             

                           Deckard i  Gaff (Edward James Olmos )

Harrison Ford (Deckard)









                     El músic Grec Vamgelis autor de la música de Blade Runner

               El directot Ridley Scott amb Philip K. Dick
   

Post number 200


La pel.licula Blade Runner es va estrenar el 25 de juny del 1982 a 1290 sales, seguint lliurament la novel.la de Philip K. Dick Do Androids Dream of Elecric Sheep, el director va ser l`anglès Ridley Scott, la pel.licula està situada a Los Angeles.
L´argument es un futur no molt llunya (2019)  els homes ja son capaços de crear robots fisicament idèntics a les perosnes , però això si en una força sobrenatural  i una manca de sentiments.
Tanmateix la seva gran similitud amb els humans pel que fa a l`intel.ligència porta que en conseqüència que en un periode quatre anys aquests "Essers" arriben a desenvolupar sentiments .
Aquesta realitat genera un problema pels seus creadors perquè l`objectiu és el de fer-los servir com esclaus en les feines més difícils i perilloses en les colònies estelars , aquests sentiments podria portar-los a la revolta.
L`història comença quan tot i porar aquest xip sis "replicants" del "Nexus" 6 es rebel.len perquè volen viure la seva vida en llibertat i no volen que ningú els determini la seva edat amb data de caducitat han començat a desenvolupar sentiments i volen ser perquè així ho senten com els humans.
La pel.licula explica que antigament ja havia hagut una rebel.lió d`un model de robots i va ser en aquell moment que es va decidir que els "replicants" tenien prohibida l`estada a la Terra.
Va ser quan es va crear els Blade Runner una patrulla que es dedica a "retirar" aquests replicants indiciplinats
A un antic membre d`aquest grup Deckard se li encarrega la missió de retirar aquests Nexus 6 que han arribat a la Terra.Durant tota la pel.licula i a mesura que va eliminat els "replicants" , Deckard va canviant la seva manera de veure les coses i d´entendre la realitat ja que s´enamora d`una replicant Rachel , i perquè a la fí , qui li diu a ell que no és un replicant.

El món de Blade Runner representa un futur (2019) que en l`actualitat està més a la vora que l`any de la pel.licula (1982) com per exemple el tema de la superpoblació.i el domini  dels païssos d`Àsia..L`obra penetra en les implicacions futures de la tecnologia integrada en l`ambient i la societat i té present amb l`ús de la literatura , el simbolisme religiós , els clàssics temes dràmatics i el cinema negre .Aquesta tensió entre passat , present i futur és evident en el futur adaptat de Blade Runner , on l`alta teclogia llueix en alguns llocs mentres que en la resta es decadent .

En la pel.licula hi ha un important nivell  de paranoia amb la manifestació visual del poder de les transnacionals , la policia omnipresent , la llum de les sondes i el poder sobre l`indivldu representat particularment per la programciò genètica dels replicants.
El control sobre l`ambient es observat a gran escala , aquest contexte opressiu fa que moltes persones marxin a les colonies exteriors.També la pel.licula fa un ús intensiu sobre els ulls i les imatges manipulades potser per cridar l`atenció sobre la realitat i la capacitat que tenim de percerbre-la.

La pel.l.icula és una reflexió sobre l`ésser humà , s`utilitza una prova d`empatia amb preguntes sobre els animals , això és un indicador de l`humanitats dels replicants , aquests són presentats com essers apàtics i mentres  que els humans mostren passions i es precupen pels altres ,la massa humans es freda i impersonal.
La peli.licula va tan lluny que posa en dubta la naturalesa de Deckard i obligar l`audiència a reevaluar que significa un ésser humà

Blade Runner ha estat un de led pel.licules que ha influït més en la història del cinema modern.


http://ca.wikipedia.org/wiki/Blade_Runner

http://es.wikipedia.org/wiki/Blade_Runner

http://fr.wikipedia.org/wiki/Blade_Runner

http://en.wikipedia.org/wiki/Blade_Runner



                                                                  Resum de la pel.lícula




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada