dimecres, 27 de juny del 2012

DONES ANGLOSAXONES /VAMPIRS i FRANKENSTEIN?/CROOSRAIL SKELETON




             Esquis



                  Ambar de fa 55 milons d`anys




                    La Dona que està enterrada amb sis parts de cossos diferents (Braç, cama, crani)




                          Els vampirs enterrats?





                            L`arqueologa Kalina Kostadincheva



                      La matriarca enterrada amb una vaca







La noia de 16 anys anglosaxona




                        Enterrament amb llit de fusta





En ultims mesos s´han trobat esquelets extranya a Europa , fa uns mesos a la zona de Cambridge es va trobar una tomba anglosaxona (Segle-VII) que podia ser un dels exemples mes primarencs del pas del paganisme al cristianisme .
Era la tomba d´una adolescent d´uns 16 anys enterrat en un llit de fusta amb una creu d`or i granat al pit.Va ser descubert per Trumpington Meadows de l´Unitat d´arqueologia de Cambridge.
És la cinquena creu que es troba al Regne Unit ,només s´han trobat12 enterraments amb llit .
Alison Dickens que va dirigir l`excavació va dir que era molt raro la combinació d´un llit de fusta amb simbologia crstiana.L`adolescent va ser enterrada amb quatre persones més amb un tipíc enterrament anglosaxó sense vestigis cristians.
La creu de 3.5cm (1.4 in) estava cosida a la seva roba .Altres obres d´art com pedres precioses i semiprecioses acomponyades d`un ganivet, aquesta creu era comparable al famos tresor de Sutton Hoo
La noia seguramnet era noble, i està per veure la relació amb els altres quatre cossos.



Els arqueòlegs han descobert a Cambrigshire un esquelet d´una dona amb una vaca que es calificat d´únic a Europa i molt raro.
La tomba va ser descoberta per els estudiants de la universitat metropolitana de Manchester i la universitat central de Lancashire.En un primer moment es pensava que era un cavall , però segons Duncan Sayer només hi ha 31 enterraments amb cavalls a Gran Bretanya i tots són amb homes.
Aquest és el primer animal descobert amb una dona en aquesta època del segle V , ja que tenir una vaca era un símbol de riquesa, i sacrifica una vaca era tota una decisió al ser una font d`aliment.
Efectivament en la tomba s´ha trobat objectes funeraris , un fermall i centenars de collarets de vidre ambar i decorats.Ella també tenia un conjunt de clauer, amb un cinturó de ferro .
Seguramnet era una elit regional , una figura matriarcal enterrada amb els objectes que descriuen la seva identidat a les persones que van asistir al seu funeral.



Els arqueòlegs bulgars han anunciat a mitjans de juny que han trobat a Bulgària dos esquelets atravassats amb dos barres de ferro travessant el pit , no cal dir que alguns mitjans de comunicació han dit que eran vampirs.
Aquests esquelets de 700 anys seran exhibits al museu nacional d´història de Sofia i el seu director Bozhidar Dimitrov creu que hi haurà molta gent per veure´ls.
Segons Dimitrov a Bulgària les persones que es creia que portaven mala vida van ser tractats  aquesta manera en l`enterrament fins a comneçamnets del segle passat.
Continuava afriman Dimitrov que en els darrers anys s´ha trobat a Bulgària més de 100 enterraments d´aquest tipus de cadavers apunyalats perque no es converteixin en vampirs, per això no enten tot aquest enterrament tan popular , inclús hi ha gent que en Sazopol el Mar Negre li costa dormir.


En un moment "Eureka" digne del Dr Frankenstein han descobert que els dos cossos trobats a una turbera de  l`illa de South Uise a Escocia de fa 3000 anys pertenyen a sis persones diferents gràcies a la datació isòtopica i l`ADN encara que el pròposit mai se sapiga.
Els cossos van ser trobats fa una decada i tornar a estat enterrats entre 300 i 600 anys més tard en posició fetal. Una teoria es que la fusió va ser delibarada per crear un ancestre simbòlic que literalment encarna els trets de llinatges multiples.
 Els cossos estan ben conservats gràcies a alt àcid de la turbera i el poc oxigen que inhibeixen les bacteries que descomponen la matèria orgànica.


S´han trobat a Londres per la construcció de les noves estacions del Croosrail uns 4000 esquelets
i diversos maerials de diferents epoques.

www.cam.ac.uk



www.archaeologica.org/NewsPage.htm    6 Juliol

http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-18753640

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada