dijous, 28 de juny del 2012

LA PINTURA RUPESTRE MÉS ANTIGA D´AUSTRALIA


                    El professor Bryce Baker

                    Un fragment d´art rupestre de fa 28000 anys

Un grup d´arqueòlegs han descobert les pintures d´art rupestre més antiga d´Àustralia al territori del nord.El professor Bryce Barker de la universitat de South Queensland  i el doctor Lara Lamb han trobat fragments de carbó vegetal datat de fa 28000 anys.
Aquests professors treballant amb Jean Michel Geneste (Université de Bordeaux) i Jean Jacques Delannoy (Université de Savoie) tots dirigits per el doctor Bruno David de la universitat de Monash al sud-oest d´Arnhem del territori del nord.
El projecte va ser a petició de l`associació Jewoyn amb seu a Katherine al que li interesa el llocs dels seus avantpassats incloent l`art rupestre .
El lloc Narwala Gabarnmang és un dels més rics de l`art rupestre aborigen d`Àustralia i un dels més extensos del món .S´ha descrit com la capella sixtina de l`art rupestre a causa de les cobertures extenses d`art del sostre de l`habitatge.
Segons el profesor Baker la datació de l`art rupestre és molt difícil de fer , el que si sabiem que aquests llocs la gent els havia ocupat fa 45000 anys , però no sabiem l`edat de les pintures rupestres.
Quan l`equip dirigit per la doctora Fiona Petchey de la universitat d Waikato en el seu laboratori de radiocarboni va datar en 28000 anys no m´ho podia creure diu el professor Baker, aquest lloc és un dels més antics del món en art rupestre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada