dilluns, 25 de juny del 2012

L`IMPERI ROMÀ A XINA I JAPÓ?


                            Els tres collarets de vidre possiblement romans trobats al Japó




Descendents de romans a Xina?

La lluia entre romans i la dinastia Han?



Uns collarets de vidre en una tomba del segle cinque prop de Nagaoka ha sorprés al arqueòlegs , ja que no està clar com aquests objectes van arribar al Japó.El misteri és que els tres collarets es creu que són d`origen romà.
Aquests collarets han estat examinats pel institut d´investigació nacional de Nara sobre els bens culturals .L`estudi va demostrar que els collarets són de color groc clar es van fer amb natró (Una barreja natural de decahidrato de carbonat de sodi i al voltant del 17% de bicorbat de sodi).
El natró es va reculli com una sal en llacs secs a l`antic Egipte i utilitzats pels antics egipcis per la monificació .També se sap que els artesans romans l`utilizaven per fondre vidre per la fabricació de collars i altres tious bisuteria i sovint intercalant lamines d`or al mig.
Els tres  collarets tenen 5 mil.limetres de diamatre (Cinc pulsades) amb petits fragments daurats units i van ser trobats a un turó d`enterrament "Utsukushi"  descubert al  segle V a  Nagaoka prop de Kyoto i es van posar segurament entre els segles I i IV.
Un dels investigadors de l`institut Tomomi Tamura ja ha dit que es necessita més investigació per poder definir com els collarets van arribar al Japó ."Es tracta d´un dels més antics productes de vidre de capes diferents que s´han trobat al Japó i molt rar els accessoris que creu que es van fer a l`imperi roma diu Tamura".
Només hi ha alguns contactes entre Àsia i Roma , quan el general xinès Ban Chao a l`any 97 va enviar fallidament un emissari a Roma.Per les croniques xineses sabem que alguns pressumptes emissaris romans a l`època de l`emperador Antoniius Pio i de Marc Aureli a l`any 166.
Cal recordar l`hipotesi de que la "Legio perduda" que va perdre contra els Parts al 54 a.c i després al 36 a.c va lluitar contra els xinesos de la dinastia Han i que més tard van ser capturats pels xinesos i fundar la ciutat de Li Jien a Gansu , una hipotesis que no estat confirmada pels estudis d´ADN de la població local.
L`intercanvi directe dels béns de la terra al llarg del que es coneis com la ruta de la seda i de les rutes maritimes inclouen sedes xinesa i cristaleria romana -es possible que aquests materials fossin transladats en un primer contacte al segle V.
El Japó té noticies de l`escriptua xinesa a través de Corea en el segle IV i el contacte directe inclouen les visites dels monjos budistes xinesos al Japó va ser al segle V.



www.nabunken.go.jp


www.pasthorizons.com


http://ca.wikipedia.org/wiki/Batalla_de_Carrhae



http://es.wikipedia.org/wiki/Relaciones_entre_el_Imperio_romano_y_China



http://en.wikipedia.org/wiki/Romano-Chinese_relations



Kitaro in Yakushiji Temple, Nara (Silk Road)
                            

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada