dissabte, 23 de juny del 2012

EL CRÀTER LUNAR SCHACKLETON TÉ GEL?










                                  L`explorador irlandès   Ernest Schackleton que dóna nom al crater


Cientifícs del MIT liderats per la geofisica Maria Zuber creuen que en el crater Schackleton prop del pol sud podria haver- hi aigua .Han descubert que l`interior del crater és mes brillant que cap altre de la Lluna i que les seves parets brillen mén el terra.
Es creu que el terra podria tenir un 20% d´aigua , encara que Zuber asegura que el seu estudi no pot col.laborar aquesta teoria .L`interior del crater no rep els raigs directes del Sol això ha fet pensa als cintífics que el seu interior hagués aigua.
Segons Zuber a vegades creiem que la Lluna no té vida però les troballes mostren que en el pol sud va haver-hi un transport de masa causat per l`impacte de meteorits pròxims.
L`èquip va utilitzar el laser altimetre de la nau lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) de la NASA per realitzar un conjunt de mapes que reconstruixen amb gran detall el relleu , els pendents , l`aspror, la reflectància de les diferents parts del crater que té una forma de bol amb 21 kilometres de diametre i 4 de profunditat.


www.nasa.gov




English, Español

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada