dijous, 14 de juny de 2012

MALVINAS/FALKLANDS 30 ANYS DESPRÉS

                   Cementiri del soldats i oficials Argentins a Darwin a la Isla Soledad/ East Flakland


             Memorial de la guardia Galesa a la badia on van morir molts d`ells als vaixells Sir Galahad i Tristan                          Dos dones cap d`estat ,La reina  Elisabeth II i la presidenta Cristina Kirchner                   Veterans de la Guerra de las Malvinas al 2010                        Victoria final de l`exercit del Regne Unit                       Presoners Argentins i material deixat per aquest esercit


                     El vaixell Almirante Belgrano esfonsat per l`exercit de Gran Bretanya

                         El HMS Sheffield esfonsat per l`exercit d´Argentina

                        Pujant la bandera d´Argentina i amb presoners anglesos                        Soldats Argentins

                  La primera minstra Margaret Teacher al 1983 després de la guerra

         Al setembre de 1981 els habitants de las Malvinas/Falklands van demanar la ciutadania anglesa

                 La junta militar d`Argentina , Videla, Galtieri

Avui 14 de juny fa 30 anys que va acabar la guerra de las Malvinas o Flaklands War , després de l`invasió de l`exercit d`Argentina, on el 1982 manava una junta militar ,va ser reconquerida pels britànics dos mesos més tard (Abril-Juny 1982), en total van morir unes 900 persones.
30 anys més tard Argentina torna a demanar la soberania de les Malvines , Georgia i Shetland del Sud les anomenades Antilles Antartiques.Gran Bretanya es nega dient que la soberania es seva , en els ultims dies Argentina acusat a Gran Bretanya de armar l`illa.
Aquestes illes tenen un valor estrategic per el tràfic maritim , per un possible trobada de petroli i per estar a la vora de l`Antartida on els dos països tenen un territori i bases .
La qüestió es difícil , Gran Bretanya té l`orgull de haver tingut l`imperi més gran de l`història i Argentina la rao de dir que aquest territoris estan dins de la seva sobirania i que estan a 14000 km del Regne Unit . Hi ha alguns anglesos coneguts com els musics Roger Waters i Morrisey que creuen que cal tornar les illes a Argentina.
Aquest enfrontament es pot resumir quan Gran Bretanya va voler repatriar el cossos dels militars argentins enterrats a les Malvinas/Falkland al continent però els familiars es van negar dient que ja estaven enterrats a Argentina
http://ca.wikipedia.org/wiki/Guerra_de_les_Malvines

http://es.wikipedia.org/wiki/Guerra_de_las_Malvinas

http://en.wikipedia.org/wiki/Falkland_War


Español


English


English
                                                                                                                     Español