diumenge, 24 de juny del 2012

ELS OSSOS SÓN DE SANT JOAN BAPTISTA?



                       El petit relicari o la caixa de toba

                        Sarcòfag de marbre

                             La taba, el cubit , una costella i una part de l`os craneal i un molar (junts)


                        La tomba de Joan Baptista a la mesquita dels Omeyes a Damasc

Treballa arqueòlogics a les ruïnes de l`església de Svat Ivan



               Les illes Ivan , Petar i Kirik



                                Mosaic del segle XII de Sant Joan Baptiste a Istanbul


                                                    Sant Joan Baptista batejant a Jesus
 
   
Segons investigadors de la universitat d´Oxford els ossos trobats en un pis d´una església de Bulgària podien ser del profeta i parent de Jesus ; el profeta Joan Baptista.
Els ossos originariament van ser trobats per l`arqueòleg Kazimir Popkonstantinov excavant sota una església d`una illa Sveti Ivan (Sant Joan) .L`os del`artell era un dels sis ossos humans, entre ells una dent i la part d`una cara d`un crani trobat en un sarcòfag petit de marbre al costat de l`altar.
Tres ossos d´animals estaven el sarcòfag .Els professors d`Oxford Thomas Higham i Christhoper Ramsey van tractar amb radiocarboni els quatre ossos , però només un contenia una quantitat sufícient de col.logen per ser datat amb èxit.
Segons el professor Higham el va sorprendre que fos del segle I , encara que afirma que és molt difícil saber si els ossos son de Joan Baptista i ells mateixos diuen que a millor mai ho sabrem.
L`exestudiant d`Oxford el dr Hannes Schroeder i Eske Willersev ambdos de la universitat de Copenhaguen  van recontruir la seqüència completa del genoma mitocondrial de l`ADN dels tres ossos humans per afirmar que són de la mateixa persona.Significativament es va identificar a un grup dela família dels gens (haplotipsADN-mt) com el grup més comu del Pròxim Orient el lloc de on era Joan Baptista.Tambés es va esteblir que els ossos eran de sexe masculi després de l`anàlisi de l`ADN nuclear de les mostres.

Els arqueòlegs bulgars que van excavar els ossos també van trobar una caixa petita de toba (Cendra volcànica endurida) .El quadre de toba porta inscripcions en grec que esmenta directament a Joan Baptista i el dia de la seva festa (24 de juny) i el text demanant a Déu que ajudi al seu servent Thomas.
Una teoria potser que aquest Thomas fos l`encàrregat de portar les reliquies a l`illa .
Un anàlisi de la caixa de toba ha demostrat que té una gran resistència a l`aigua i que es originaria de la Capadòcia .Els arquòlegs creuen que els ossos podien haver arribat a l`illa des de Antioquia on es guardava la ma dreta de Joan Baptista des de el segle X.

En un altre estudi separat un altre investigador de la universitat d´Oxford Georges Kazan creu que el segle III o IV els monjos portessin de Jerusalem parts del crani que el van portar a Constantinoble on l`emperador va fer contruir una església .
L`investigador continua dient que en el segle V o VI que un membre de l`elit de Constantinoble va donar al monestir de Sveti Ivan una part important de les reliquies en què segurament donaven diners.

També no cal oblidar que en la mesquita dels Omeyes de Damasc hi ha la que es diu la tomba de Joan Baptista.


www.nationalgeographic.com

www.pasthorizons.com

http://ca.wikipedia.org/wiki/Joan_Baptista

http://es.wikipedia.org/wiki//Juan_el_Bautista

http://en.wikipedia.org/wiki/John_the_Baptist




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada