dimecres, 9 d’octubre del 2013

ARQUEOLOGIA ROMANA A L`EST DE L`IMPERI

L`arc romà de Jordania amb la inscripció
 
 
 
 
Campament romà (Pretori) de Balaklava (Ucraïna)
 
 
 Mapa de Balaklava
 
 
 
Cap d`Afrodita 
 

           Mosaic dels banys d´Antiochia ad Cargum a Turquia



                Estiu 2012


                                          Antiochia ad Cargum
                                      



Un grup d`arqueòlegs ha trobat un cap de la deessa Afrodita en una excavació d´un mosaics d`una antigua piscina al sud de Turquia , cocretament a Antiochia ad Cragum (Antioquia i penya-sagats), o també coneguda com Antiochetta, que va ser establerta oficilament a l`època de Nerò.
Els arqueòlega havien trobat el mosàic més gran trobat fins ara a Turquia 150m2 o 1600 peus amb sòl de marbre decorats amb dissenys geomètrics adornant una plaça fora d`un bany romà.
Segons el director de l`excavació Michael Hoff  dela universitat de Nebraska-Lincoln aquest lloc  estava a la periferia , però el cap d`Afrodita suggereix que havia una forta inflència grega i romana.


http://en.wikipedia.org/wiki/Antiochia_ad_Cragum

http://www.livescience.com/39828-aphrodite-statue-unearthed.html






















 A Ucrainia (Balaklava)  s´ha trobat una gran casa composta d´habitacions que envolten un patí empdrat en tres costats es creu que va pertànyer a un comandament de la guarnició romana segons Radoslaw Karasiewicz -Szczypoirski de la univeristat de Varsovia.
La casa que es trova a la península de Crimea segurament va pertènyer a un comandament en un lloc d`avançada però que tenia el lloc de la guarnició al Baix Danubi . L`època es de finals del segle II o principis del segle III. Segons els investigador el descobriment del pretori de Balaklava fa que sigui aquest lloc on estaven les guarnicions de Tauris (El antic nom de Crimea) i no a la propera ciutadella de Quersonès



http://www.naukawpolsce.pap.pl/en/news/news,397105,polish-archaeoligists-discovered-a-roman-garrison-comanders-house-in-the-Crimea.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Balaklava






















Un grup d`estudiants i professors (Robert Darby) de la universitat de Tennesse (USA)  han trobat un arc romà a una fortaleza  Jordania amb la inscripció dedicada a quatre governants emperadors : Dioclecià , Maximià, Galeri, i Constanci i un grup conegut com els Tetrarcas entre el 293 i 305.
La inscripcio relata l´unitat d´infanteria a la fortalesa a la segona cohort de Gàlates , les fonts antigues col..oquen l`unitat en una ubicació fins ara desconeguda Ariedela.


http://www.archaeology.org/news/1312-130919-jordan-arieldela-rome







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada