dilluns, 7 d’octubre de 2013

ELS CAVALLS DE LA REALESA DE TRACIA


                                                La biga real de Bulgària
           L`arqueòleg serbi Zoran Mitic en les restes del carró Traci
 

                                     Pobles de la Tracia


A Sboryanovo  (Svesthari)al nord de Bulgària un grup d`arqueolègs dirigits per Diana Guergova una gran troballa. Una biga  tirada per cavalls , en una tomba de la realesa de Tracia , en què es veu encara els dos cavalls enganxats al carro després de 2500 anys.
Es creu que formava part de l`enterrament del rei dels Getes Kotela, segons les crrençes tracies la biga i els dos cavalls de pura rasa tenían que portar l`anima del rei mé enllà.
Tanbé s´han trobat objectes relacionats amb l`enterrament i s`espera que es trobi restes del conductor de la biga o del propi sobera. Els cavalls van ser morts en verí abans d`enterrar-los, a Bùlgaria hi ha uns 10000 tombes de nobles tracis , emcara que moltes han estat destruïdes.


El mes de desembre a Sèrbia un arqueòleg Zoran Mitic en les obres del corredor 10 les restes d´un carro de l`època tracia.
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2433197/Mystery-2-500-year-old-horse-remains-bulgaria-suggest-creatures-buried-standing-up-HTML

http://inserbia.info/news/2013/12/serbian-archaeologist-finds-4000-year-old-chariot


http://en.wikipedia.org/wiki/Thracia

http://en.wikipedia.org/wiki/Thracians

http://ca.wikipedia.org/wiki/Tracis

http://es.wikipedia.org/wiki/Tracios

http://fr.wikipedia.org/wiki/Thraces

http://en.wikipedia.org/wiki/Thracian_Tomb_of_Sveshtari                                                                                                              No es la troballa dels cavalls