dissabte, 5 d’octubre del 2013

PLATAFORMA DE GAS I TERRATRÈMOLS


 





           Manif4estacio en contra de la plataforma el 5 d`octubre a Alcanar (Tarragona-Catalonia)










Una plataforma de gas natural "Castor" devant de les costes de Castelló (Espanya) està causant des de principis de setembre diferents terretrèmols a las costas de Castelló i Tarragona (Catalunya), el més greu de 4,2 a l`escala de Ritcher. Ja que la plataforma està a sobre de la falla d`Amposta.
Es tracta d´infraestructures subterranees que aprofiten antics jaciments esgotats de petroli o de gas natural per poder emmagatzamar aquesta materia prima.
El procés consisteix en agafar gas des de la red básica de gasoductes - les tuberies en què es transporta el gas- comprimir-lo i injectan-lo en el magatzem a més de 1000 metres de profunditat a trvés de pous. En els magatzems mar endins el gas es porta a una plataforma a través de tuberies.
Segons informe del 2009 el govern d´Espanya no havia fet cap estudi sobre possibles seismes.
Al mateix any la comissió europea no va fer cas dels advertiments dels partits poliítics catalans ERC ICV que van denunciar el posibles perills de la plataforma. El prjecte Castor va ser donada a l`empresa ACS , en què el pripietari es Florentino Perez el president del Real Madrid CF en un70 % i l`empresa canadenca CLP en un 30%


http://notanaprop.wordpress.com


http://elpais.com/diario/2012/01/02/catalunya/1325470046_850215.html





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada