dijous, 31 d’octubre de 2013

SENSACIONAL ÀGUILA ROMANA DE LONDRES                                      La conservadora Luisa Duarte netejant l`águila


                                         L`àguila trobat a Jordania , ara al museu de Cincinnati Art Museum


                                       L`escultura de Londinium va ser feta entre els segles I -II

                                          Lloc de la trobada de l`águila

               Londinium

S´ha trobat a Londres una gran escultura romana que representa un águila amb una serp a a la boca amb una datació entre el segles I - II, fins ara no s´havia dit res d´aquesta troballa.
Les representacions d`aguila i serps són tipicament romana però la comparaciómés propera a aquesta escultura la trobem a Jordania. El simbolisme es estesa com la lluita del bé l`àguila contra el mal la serp, Aquest tema és comú en contextes funeraris i un important cementeri roma estaba el lloc .
Els arqueòlega creun que devia ser d`un mausoleu ric , tambés es van decobrir els fonaments .
La falta d el`interpèris de l`estàtua corrobora aquesta teoría igual que l`absència del detall en la part posterior de l`escultura el que suggereix que una vegada que es va asseure en un buit.
Segons Michael Marshall del MOLA (Museu d`arqueologia de Londres) es una escultura molt rara i dels millors exponents de la Gran Brentanya romana, l`escultura estarà exhibida al museu de Londres durant sis mesos.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2478904/Roman-sculpture-eagle-devouring-serpent-unearthed-London.html


http://www.museumoflondon.org.uk


http://www.youtube.com/watch?v=CdHUcpILML4    (Video)