dimarts, 29 d’octubre del 2013

HEBES CHASMA ON MARS / LONELY PLANET



 





            Possible petroli a Mart





                                         La Gola Hebes Chasma (Mars Express) ESA















                PSO J318.5-22





Un equip internacional d´astronoms de la universitat de Hawaii  ha descobert un nou planeta el PSO J318.5-22. un planeta jove que no orbita al voltant d`una estrella sinó que va lliurament per l`espai.
Es va forma fa 12 milions d`anys i es trova a 80 anys  llum de la Terra i té una masa sis vegades la de Júpiter.  El planeta ha estat identificat per la seva débil llum per el telescopi Pan-STARRS-PS1 , també es va veura que té propietats similars als de planetes gaseosos similars  però el PSO J318.4-22 es mou per si mateix sense un planeta mare.



http://edition.cnn.com/2013/10/10/tech/space-new-planet

http://en.wikipedia.org/wiki/PSO_J318.5-22

http://ca.wikipedia.org/wiki/PSO_J318.5-22

http://es.wikipedia.org/wiki/PSO_J318.5-22

http://fr.wikipedia.org/wiki/PSO_J318.5-22























L`agència especial europea ESA ha publicat imatges de gran nitidesa de la seva sonda a Mart; Mart Express . Les imatges retratan la gola d´Hebes Chasma i la cadena de canons que l`envolten.
L`ESA ha dit que aquesy tipus de formació no es trova en cap canó de Mart i els  seus origens poden estar lligats a la propera regió volcánica de Tharsis on es trova el volca més gran del Sistema Solar el Olympus Mons.. Està format per capes de materials volcànics , així com pols arrossegada per el vent i sediments dipositats per l`aigua amb el pas del temps.
Heben Chasma es una gola tancada de 8 Km de profunditat que s´exten 125Km d`oest a est i 319 Km de nord a sud en el seu punt més ample . Està situada a un 300 Km al nord del Valles Marineris.



http://esa.int/ESA

http://en.wikipedia.org/wiki/Hebes_Chasma



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada