dijous, 17 d’octubre del 2013

ONES SISMIQUES TRAVESSEN ESTATS UNITS?


            Terrètremol a  Washington DC , Agost 2011


                Terretrèmol d`agpst 2011

                    Acció del terretrèmol de New Madrid (Missouri)








Un plomall de material que puja de les profunditats  de la placa tectonica americana que es va desviar cap a l`oest fa milions d`anys , fa que aquesta calor afecta les ones sismiquesque viatgen a través del continent tot que ara la ploma del mantell està ara sota l`Oceà Atlàntic.
En un article publicat a Nature Risheng Chu de la universitat de Wuhan , els sismetroes del terrètremol de Virginia van detectar les ones sismiques lentes , els investigadors suggereixen que el continent es mou sobre un punt calent que va tallar un ca`mí que va des de el est´sudést de Missouri (fa 90 milions d`anys ) fins a l`est de Kentucky (fa 7O milions d`anys) fins al nord-est de Massachussets fa 50 milions d` anys , per arribar a l`òcea Atlàntic.
Un dipòsir de Kamberlita a l`est de Kentucky reforçal l`idea que un punt d´accés estava per sota de la regió durant aquesta época segons Chu i els seus col.legues
Aquesta teoría no la comperteix del tot (Encara que està obert a aquesta idea) el geòleg Rander Cox de la universitat de Menphis (Tennessee) per ell ot haver-hi explicaions alternatives per aquesta per la desaleracció sísmica sota Kentucky i el corredor de Virginia i Massachussets . Per ell les vibracions sismiques de la regió podríen estar disperses per les característiques profundes o sota l`escorça de la Terra com una "zona de deformació" de les roques on una placa tectònica topar amb una a l`altre.
Els investigadors necessitaren mes dades d`un terretrèmol per produir un mapa subterrani profund de la regió oriental dels Estats Units




http://www.nature.com/news/seismic-data-reveal-hotspot-passed-under-united-states-1.13746


http://en.wikipedia.org/wiki/2011_Virginia_Earthquacke


http://en.wikipedia.org/wiki/New_Madrid_Seismic_Zone





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada