dimecres, 11 de desembre del 2013

ARQUEOLOGIA A ISRAEL



           Restes de la casa de 10000 anys , l`estructura més antiga trobada a la baixa Judea


  La pedra de peu (Mazzeva) es va treballar en tots els costats com es feia al Calcolític


Mapa de l´autopista 38




S´ha trobat al llarg de la ruta 38 al nord de Jerusalem el primer edifici de fa uns 10000 anys i un temple de culte d´uns 6000 anys. Els objectes mñes antics són del periode Neolític Pre-Ceràmic d´uns 10000 anys d`una época que la gent d`aquesta regió domesticava plantes i animanals i menys en la caça i recol.lecció . Segons els directors de l`excavació Dr Amin Golani i Dr Yaakov Vardi, Benjamin Storchan i el Dr Ron Beeri, de l`Autoritat d´Antiguitats d´Israel "Aquesta es la primera vegada que una estructura tan antiga es trova als contraforts de Judea .
Aquesta excavació permet veure que en l`edat de Bronze la societat va fer un pas a la societat urbana.




http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/11/2013/10000-year-old-house-and-evidence-of-cultic-temple-in-judean-foothills







             Restes de l`edifici Hasmonean a Jerusalem


                                      Territoris de la Dinastia Hasmonea fa 2200 anys



S´ha descobert restes d´un antic edifici de l`època Hasmonea fa 2200 anys a la ciutat de David als murs del Jerusalem National Park.L`edifici s`aixeca a 4 metres d´alçada i té una superficie de 64 metres2 , les patres són ample d`un metre de gruix están fetes de pedra calcària que van ser dipositades com capçaleres i lliteres un método típic dels edificis Hasmonean.
S´han trobat diferents atuells de cerámica van ser descoberts a l`interior de l`edifici i sobretot monedes que indican que són de fa 2200 anys.
Segons els directors de l`excavació el Dr Doron Ben Ami i Yana Tcheknahanovets de l`Autoritat d´Antiguitats d´Israel  es una gran troballa per l`escassetat de restes del periode Hasmonean.



http://unitedwithisrael.org/unearthed-building-dates-back-to-hasmonean-period/



http://en.wikipedia.org/wiki/Hasmonean_dynasty





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada