dimecres, 18 de desembre del 2013

THE LAST NEANDERTHAL



            La cova de l´illa de Jersey on habitaven els últims Neanderthals


 
           Situació de l`illa de Jersey devant de les costes de França pero són de Gran Bretanya


                                                                                                                 







Quan un equip d`arqueòlegs van emprendre el treball de camp per investigar una part de la cote de Saint Brelade una cova al sud de la costa est de l`illa de Jersey van veure que el registre de l`arqueologia Neanderthal encara existía.
El lloc conte més restes de Neanderthal que totes les illes britaniques juntes , amb sediments de una historia de 250000 anys . El lloc va ser excavat fa 100 anys , però segons el Doctor Martin Bates de Trinity Sanit David els diposits excavats recenment si están relacionats amb les abteriors excavacions obren un ventall de noves possibilitats, hi ha grans col.leccions de eines de pedra , ossos d`animals i restes de neandertals de l`estudi renovat.
L`equip data els sediments amb la técnica anomenada luminescència òpticalment estimulada que mesura l`última vegada que els grans de sorra cristal.lins van ser exposats a la llum solar.
Els resultats van mostrar que una part de la seqüència de sediments daten entre 100000 i 47000 anys això vol dir que les dents dels nesnderthals que es van trovar el 1910 eran més joves del que es pensaba i pot provenir de un del últims neandethals de l´Europa del Nord-Oest abans de ser remplaçats per el Homo Sapiens. Aquest estudi ha sortit a la revista Journal of QuaternaryScience .




http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/10/2013/the-home-of-the-last-neanderthals

http://www.jerseyheritage.org/ice-age-island
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada