dilluns, 23 de desembre del 2013

MARS TERRAFORMING

             Final Terraforming com un fiord de Noruega


               

             Evolució del vall Mariner












             Mart del planeta vermell al planeta blau


        Mart fa 4000 milions d´anys quan tenia atmosfera
       





Encara que sembla que ciència ficció hi ha estudis de que el planeta Mart sigui un planeta habitable , degut a que la Terra augmentaria de población i necessitaria recuros naturals. Mart seria un planeta habitable quan es construiex l`atmosfera i calentar- la  , seria provocar   la tornada del diòxid de carboni i altres gasos d`efecte hivernacle  per tenir una l`atmosfera  habitable, encara que estem lluny per qüestions logistiques , ni capacitat tecnológica, ni recursos econòmics  , alguns científics no  creuen en la terraforming per ells al cap de milions d`anys Mart tornaria a perdre l´atmosfera.

El primer pas seria un llarg viatge de sis mesos on els equips preparian els moduls per habitar.

El segon pas que duraría uns 100 anys seria la creacio de CO2 a l`atmosfera de Mart on el diòxid de carboni estaría congelat en casquets de gel polar i unes fabriques llançarien potents gasos hivernacles,i miralls cap al Sol per desfer el gel.

El tercer pas en l`any 200 seria la creació de pluja gràcies al CO2 la pressió atmosfèrica pujaría i calentaría el planeta provocant temperatures per sobre de zero graus i microbis. algas o liquens podrien viure.

El quart pas en 600 anys al crear els microbis han creat organismes al sól i afegit  oxigen i fins i tot crear boscos boreals on podrían arrelar.






http://en.wikipedia.org/wiki/Terraforming_of_Mars

http://ca.wikipedia.org/wiki/Terraformació_de_Mart

http://es.wikipedia.org/wiki/Terraformacion_de_Marte

http://fr.wikipedia.org/wiki/Terraformation_de_Mars

http://www.astrosurf.com/luxorion/mars-terraforming.htm










































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada