divendres, 13 de desembre del 2013

LES TOMBES DEL CEL A PERÚ (CHACHAPOYA)





              Mausoleo dels Chachapoya









En uns penyasagats al nord del Perú hi ha uns extranys sarcòfags (Purunmachu)  on hi han persones momificades són les tombes del poble Chachapoya.
Quan els Espanyols an arribar el poble Chachapoya ja havia estat assimilat pels inques, una manera de preservar la seva cultura era aquestes tombes , segons el metòde de Carboni 14 va ser cap el 1470.

Segons Adriana Von Hagen que ha portat a terme un estudi dels Purunmachu es van contruir mitjançant una construcció d`un mur circular en una plataforma. Llavors el cos embolicat es va insertir en aquest contenidor . A continuació el cos d`argila va ser construït al voltant del fardell funerari i insertan pals llargs en la construcció .
A continuació aquesta estructura va ser coberta en una barreja de fang i palla i pintat de color blanc o crema abans del detalls com collarets o pectorals , túniques de plomes , cares i els genitals es van afegir en fons d`ocre groc i dos tons de color vermell.

En el lloc de Karajia el caps en forma de con de la Purunmachu acaben en un punt amb un crani humà col.locat en la part superior. Diversos llocs d`enterrament están adornades amb pictogrames en ocre vermell que representen escenes de caça o el pasturatge de llamas o cérvols.

Després de la conquista espanyola va haver-hi un trist final d´una població poblada el segle XV ,uns anys  més tard el 90% de la població dels 300000 habitants havien mort, només havia el 1606 20000 persones, els llocs no eran sagrats , les tombes van ser saquejades, exceptuant les més inaccesibles.




http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/11/2013/perus-warriors-clouds

http://es.wikipedia.org/wiki/Cultura_chachapoyas

http://en.wikipedia.org/wiki/Chachapoya_culture





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada