dimarts, 17 de desembre del 2013

OZONE HOLE/ PTFBA MOST DANGEROUS THAN CO2

              London sota la boira el 10 de desembre del 2013

               París


                   Beijing

      Los Angeles
 
 
Barcelona 9 desembre 2013
 
Barcelona  9 desembre del 2013
 
 
Barcelona (Contaminació de desembre del 2013)



               Octubre 2013 capa d`òzo






                               - El forat de la capa d´òzo s`acabarà el 2070?

L`òzo es una molècula composta per tres àtoms d`oxigen i la capa d´òzo que s´esrén des de un altura
de 20 a 30 kilomtres o de 12 a 19 milles per sobre la superficie terrestre i protegeix la vida terrestre dels raigs ultraviolets del Sol (UV) . Des de la década dels 90 l´ús generaltzat del claroflourocarbonis) CFC) per refrigerants i aerosols crea un forat d`òzo a l`estratosfera de la Terra i ha fet creixer el forat  i un perjudici per els humans i altres formes de vida.

Segons els estudis presentats al San Francisco ha resaltat que la prohibició de productes quimícs no ha millorat la sperspectives en el forat d´ózo antàrtic . Per contra son els vents els causants de la variació del forat de la capa d´òzo. L`òzo es produeix als tròpics però ès transportat pel vent des del tròpic fins a les región polars remarca Anne Douglass cientific del projecte Aura del vol especial Goddard de la NASA (Maryland) el transport vatia d`un any a any.
Aquest estudi revela que les persones no veurem la reducció de l`òzo fins el 2025 i la curació total el 2070.
                


http://www.livescience.com/41899-ozone-hole-wont-heal-until-2070.html

http://ozonewatch.gsfc.nasa.gov/monthly






































                                  - Gas hivernacle més potent que el CO2-


Un grup de científics de la universitat de Toronto ha descobet en moltes petites cantitats d`un producte quimíc industrial anomenat perflourobutimina (PFTBA).
Aquest producte quimíc té un potencial més gran per afectar el canvi climàtic de forma molécula per molécula que el dioxid de Carboni el més gran gas d´efecte hivernacle a l`atmosfera i un gran contribuent a l`escalfament global.
Una sola molecula de PFTBA té l`impàctic climàtic de 7000 moléculas de C2O , encar qie es una part molt petita  de proporió a l`atmosfera d`un 0,18 part per bilio , mentres que el CO2 es de 400 part per bilio, encara que es coneix maneres per destruir o eliminar el PFTBA aquest pot durar centenars d`anys a l`atmosfera interior. aquest estudi es va fer de novembre a desembre del 2012, i va apareixer a la revista Geophysical Research Letters el 27 de novembre.


Segons l`agencia europea del Medi Ambient (EAA) el 90% de la població europea que viu a ciutats està eaposta a la contaminació.



http://www.livescience.com/41914-greenhouse-gas-pftba-climate-change.html




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada