dijous, 12 de desembre de 2013

POMPEII SOS¡¡¡ / HISTORVIUS


Restauració de Dioscuri´s House
 
 
Casa dels gladiadors derrumbada el 2010
             La pluja en aquests anys ha fet destroçes a Pompeia            Mapa de l`erupció del 79

Les restes arqueològiques de la ciutat de Pompeia han tornat a patir nous enfosaments., ha caigut una paret d´una de les botigues de la Via Stabiana i un fresc de la casa petita.
Les males condicions cliumatològiques han contribüit aquestes caigudes , encara que els sindicats diuen que hi ha deixadesa. Per la seva banda la Superinendència del Bèns Arqueòlogics de Napols i Pompeia ha dit que a mitjans de desenbre començaran les tasques de restauració , assegurant els murs de la regio VI VII, VIII i començaran amb la botiga esfonçada. La Unesco va dir el mes de Juliol que retiraría la condició de Patrimoni de la Humanitat. En total s`invertiran uns 105 milions d´euros , 41 milions donats per el fons europeo (Feder).
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2517219/Pompeii-threatened-time-weather-Walls-collapse-Roman-city-preserved-volcanic-ash-weeks-rain-html

Les mateixes ruïnes de Pompeia  i de tots els monuments romans es poden veure a nivel virtual per IPAD gràcies a una nova aplicación titulada "Ruïnes Romanes" desenvolupat per Historvius una guía líder en lloc històrics.


http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/11/2013/time-travel-theres-app

http://www.historvius.com