divendres, 20 de desembre de 2013

ELS NEANDERTHALS I ELS MORTS

Una recreació d´un enterrament d´un Neanderthal al museu de La Chapelle-aux-Saints (França)
 
 
 


Cova de Bouffia Bonneval

             La cova de La Chapelle-Aux-Saints al sud de França


                                    X La Chapelle -aux-Saints (França)

                     Neanderthals

Aquesta es una de les controverises que hi ha entorn dels Neanderthals. El 1908 es van trovar a França a Chapelle-Aux- Sainta (50000 nays) ossos ,van fer pensar que els Neanderthals enterraven als seus morrts abans de l`arribada del Homo Sapiens.
Al Pròxim Orient ja enterraven als morts encara que es creu que era per el contacte amn els Homo Sapiens. No obstant això en l`última década una sèrie de descobrimets suggereixen que els Neanderthals tenien una conducta mnetal complexa com l`utilització de plomes ornamentals.

Entre el 1999 i 2012 es van excavar les set coves de Chapelle-Aux-Saints on es van trobar restes de dos nens i un adult i ossos de rens i bisonts.No van trobar restes d´eines o d`altres proves concluents d`excavació intencional de la terra en el lloc, però l`anàlisi geòlogic del pou  de 39 cm de profunditat (15 polsades) van sugerir que no era una característica natural del sol de la cova.
Segons William Rendu paleoantropòleg de la universitat de Nova York a París els Neanderthals eran capaços de desenvolupar una mica de pensament simbòlic i la distancia entre els Neanderthals i el Homo Sapiens es més prima.

http://www.livescience.com/41981-neanderthal-burials-uncovered-photos.html

http://www.livescience.com/41982-neanderthals-buried-dead.html

http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/12/2013/neanderthals-buried-their-dead-in-western-europe

http://en.wikipedia.org/wiki/La_Chapelle-aux_Saints_1

http://www.neandertal-musee.org