dijous, 30 de gener del 2014

ASTRONOMY NEWS

El cinturó d`asteroides i el planeta Ceres.

 


Els cinetífics que utilitzen el telescopi Herschel ha fet la primera detecció d`aigua de vapor en un palneta nan al cinturó d´asteroides a Ceres. Un planeta nan es més gran que un asteroide i més petit que un planeta. Es creu que Ceres dispara columnes d´aigua quan parts de la seva superficie gelada
escalfa lleugerament. El vapor d`aigua s`escapa a un ritme de 6 kilograms (13 lliures per segon) .
Quan Crres es trova a la part més freda de la seva òrbita l`aigua no s´escapa.



http://www.sciencedaily.com/releases/2014/01/140122132535.htm










Un grup internacional d`astrònoms del centre astrofísica estel.lat a Athus (Dinamarca) ha descobert un nou exoplaneta batejat com Kepler 410 Ab .
El planeta té aproximadament la mida de Neptú i orbiata l`estrella més brillant en un sistema estel.lar doble 425 anys llum..L`objecte es pot estudiar perque es brillant es pot veure si s´utilitza binoculars forts . El planeta orbita al voltant d`una estrella i la seva orbita no es rodona sinò excéntrica.

El planeta és  més gran que la Terra amb un radi de 2, 8 vegades el nostre planeta, amb un periode de 18 diez , està molt més a la vora de la seva estrella que la Terra dek Sol i aizó vol dir que es poc probable la vida  .L`estrella és a 2,7 giga d´edat  amb una tempertatura de 6270 K i es una mica mñes gran que el nostre Sol



http://www.sciencedaily.com/releases/2014/01/140122134022.htm

http://exoplanet.eu/catalog/kepler-410a_b/

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_exoplanets_discovered_using_the_Kepler_spacecraft








A partir de las dades GAIA-Eso ha proporcionat còpies de seguretat de les divisions teòricament provistes de la composicoó quimíca de les estrelles que componen el dics de la Via Lactea (la vasta col.lecció de nùvols de gas gegant i milions de estrelles que donen a les gàlaxies que donen la seva forma de plat volador.

Mitjançant d`elements com el magnesi els astronoms poden veure la rapidesa amb la que es van formar les diferents parts de la Via Lactea .La investigació suggereix que les estrelles en les regions interiors del disc van ser les primeres en formar-se , donant suport a l`idea de que la nostre galaxia es va formar de a dins a fora.

Inmediatament del Big-Ben l`univers consistía gairebé d´ Hidrogen i Heli amb nivel de "metalls contaminants" que creixen amb el temps . En conseqüencia les estrelles més velles tenen més elemensts en la seva composició -així que tenen menor metal.
Utilitzan les dades del telescopi 8-m VLT a Xile un dels telescopis més grans del món un equipa internacional d`astronoms va fer observacions detalladles d`estrelles amb una àmplia gamma d´edats i localitzacions en el disc galàctic per determinar amb precisió el seu metal, la quantitat dels elements
en una estrella diferent d´HIdrogen i Heli les dos elemnents que estén fetes les estrelles.



http://www.sciencedaily.com/releases/2014/01/140120090649.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada