dissabte, 11 de gener del 2014

TATTOOS EN ENTERRAMENTS


                                          Poble Ibaloi a Filípines de fa uns segles









                                           Part de la momia de Xina. 3000-2600 nnys






`Princesa Tatuada de Siberia fa 2500 anys
   
            Tattoos Ötzi fa 5300 anys






A moltes cultures havia enterraments on els morts tenían tatuatge el cas més famós es el de la princesa siberiana tatuada, o el més antic A Xina al desert de Tarim Basin hi ha una de les més antigues momies tatuades. el d`Ötzi els Alps .Un cas es el d`una dona que va morir fa entre 3000 anys i 2600 . Segurament va ser sacrificada i ara la necrópolis està  a la vora de Zaghunluk . La dona tenia el cabell marron i rayas blanques amb trenes i lligada amb llana vermella i la seves celles pintades abans de morir.,segurament va ser sacrificada
Victor Mair de la universitat de Penysylvania que ha estudiat les momies de Xina durant 30 anys creu que els atatuatges són ornamentals o simbolics, amb llunes a les celles , amb un patro de decoració a la má esquerra, ovals al front, i llargs dits.



A Filipínes el poble Ibaloi a Kabayan té en coves momies dels segles passats amb decoració geométrica i representació d´animals com llangardaixos, serpents , escorpis o centipides. Alguns d´ells podien estat guerrers caçadors de caps, . Algunes momies de Kabayan també tenen tatuatges menys terribles com cercles als canells o discos solars o linies en zig zag que es creu que són llamps o arrossasars escolants. Segons Lars Krayak antropòleg del Smithsonian podien representar l`entorn .




Watch:   http://www.sergijustrib.blogspot.com/2013/11/otzis-news-tattoos-and-descendents.html

               http://www.sergijustrib.blogspot.com/2012/09/la-princesa-siberiana-tatuada.html



http://www.archaeology.org/issues/109-1311/features/tattoos/1359-ibaloi-kabayan-skin-tattoos-omen-animals


http://www.archaeology.org/issues/109-1311/features/tattoos/1405-xina-tarim-basin-mummy-



http://www.youtube.com/watch?v=WY0acUCvZEs    (Xina)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada